Fel tudná vázolni valaki a rejtvény megoldását?
Köszönöm, pont erre gondoltam!
A rébusz egyébként egy kalandjáték-könyvben, a Halál Labirintusban van (egy öreg papó kérdezi meg, és ha rossz választ adsz, kővé változtat).
Zöld kéz!
Nem tudom, nem ismerem a könyvsorozatot.
Azt viszont tudom, hogy ezt én nem nevezném rejtvénynek, mert ez egy alsós matek feladat.
Ez nincs félrefordítva, csak szimplán gyenge.
Az ember súlyának a másik feléről tudjuk, hogy a másik fele. Ebből tudjuk, hogy a fennmaradó rész lesz az egyik fele, mert két félből jön ki egy egész. Erről az első feléről meg tudjuk, hogy az 60 kg. Tehát a súlyának a fele 60 kg, ergo a súlya ennek a duplája, 120 kg.
A 90 kg nem tudom hogyan jön ki. A fordítás milyensége sem tudom hogy kapcsolódik ide. De ez egy olyan feladat, amihez különösebb matematika tudás nem kell, csak józan paraszti ész. Egy jobb képességű írni nem tudó 5 éves is logikusan végig tudja gondolni, ha egy kicsit megerőlteti magát.
Oké, érteni vélem. A matematika oktatásnak köszönhetően elfelejtetted, hogy a matematika nem csak műveletek, képletek betanult alkalmazása, hanem értelme, valós, végiggondolható jelentése van.
Na engem már az első sorban megakasztott, hogy a kg az tömeg. Nekiálltam fejben átkalkulálni N-ra.
:D
#8: Oké, csak ilyenkor az én agyam "szabvány" matekra, fizikára jár. Konkrétan pl. matematikai feladatként suliban már szerintem kötelező lenne mértékegység-helyesen fogalmazni, hiába nem fizika.
Persze ha csak valami szólásban terjedő fogas kérdés, akkor belefér a pakliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!