Milyen anyagból van türkiz színű LED?
Figyelt kérdés
Láttam az utóbbi években türkiz színű LED-et, de nem találtam infot hozzá, hogy milyen összetevőkből áll (mint pl. a pirosnak gallium-arzenid, zöldnek gallium-foszfid, kéknek cink-szelenid stb...). Valaki tudja?2018. jan. 4. 20:06
11/19 Wadmalac válasza:
Nos, valóban, a lézerkard kicsit off.
Én spec azt hittem, hogy csak poén, de kezdek kételkedni és megijedni. :D
13/19 A kérdező kommentje:
A kérdésem a ledre vonatkozott, nem a lézerkardra. Nem is tudom hogy jön ez ide.
2018. jan. 10. 18:50
14/19 anonim válasza:
Ok, kössz a megrősítést, hogy nem véletlenül gyanakodtam. :)
15/19 Wadmalac válasza:
Tegnap jött meg a BT egerem a postán, na ez pont ilyen ledes, még nem is láttam ilyet élőben.
16/19 A kérdező kommentje:
Nekem a LED-es égősorom ilyen. Még tavaly vettem, és tényleg türkizen világít az izzószál vagy a felvezető. Vagy hogy hívják.
2018. jan. 15. 19:52
17/19 anonim válasza:
Led technológiai működése miatt nem tud izzani, ezért az elnevezés is hibás, hogy "LED izzó". Esetleg a formája miatt mert hasonlít az"izzó"-ra. De, akkor is téves megnevezés rá, hogy "LED izzó"
18/19 A kérdező kommentje:
Igaz is: A magentán izz...világító LED összetevője sem ismert.
2018. jan. 17. 18:00
19/19 A kérdező kommentje:
Az InGaN az nem a királykék?
Hullámhosszon így jönne ki. :O
2019. szept. 10. 17:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!