Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az agy időben mennyi informáci...

Az agy időben mennyi információt, emléket képes tárolni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ha mondjuk extrém módon meg lehetne nyújtani az emberi élettartamot, akár több száz évre, akkor mi az a határ, ahol az agy nem tud több dolgot memorizálni? Mivel véges rendszer, gondolom véges a kapacitása is, előbb-utóbb el kell dobnia a korábbi információkat, visszahozhatatlan módon. Egyáltalán képes erre az agy? Vagy akkor elkezd hibásan működni?

Tudom, hogy nincs rá igazán jó válasz, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

2018. jan. 1. 14:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt miért nem kérdezed meg egy olyan embertől aki annyi idős???

Jah bocsi nincs, akk meg miért kérdezed meg?, Enis teszek egy kérdést valakinek sikerült már telitennie az agyát?? Kérdezd meg tőle

2018. jan. 1. 15:03
 2/4 anonim ***** válasza:
72%
Őőő, neked még nem tűnt fel, idővel elfelejtesz dolgokat? Vagy nem tudom neked mi a "kidobás", ha nem ez.
2018. jan. 1. 15:27
 3/4 anonim ***** válasza:
én arra se emlékszem, hogy mit ettem 3 nappal ezelőtt
2018. jan. 1. 15:54
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

A legrégebbi emlékek folyamatosan ritkulnak, fontos kulcsemlékek megmaradnak, de azok szinte csak pillanatnyiak, benyomások, képek, pillanatok. Ez már 20-30 évvel később így van.

Nagy valószínűséggel egy ezer évig élőembernek komplett századok esnek ki.

Ozzy Osborne-nak kompletten a kilencvenes évek estek ki. :D

2018. jan. 2. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!