Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Neodímium mágnesből lehet...

Neodímium mágnesből lehet antigravitáciot létrehózni?

Figyelt kérdés
2017. dec. 28. 17:22
1 2
 1/14 Szirty ***** válasza:
71%
Nem. A mágnesség és a gravitáció teljesen más dolog.
2017. dec. 28. 17:31
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem. Azt csak a magyar helyesírás című könyvecskével lehet.
2017. dec. 28. 17:31
 3/14 A kérdező kommentje:
Én tudom hogy mágnesbölhet lètrehozni 18/l
2017. dec. 28. 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
Ja én meg 9/f
2017. dec. 28. 17:38
 5/14 anonim ***** válasza:

Az nem antigravitáció amire te gondolsz, és egyébként szerintem nem, mert szupravezető kell hozzá (egy másik mágnest talán a levegőben tudsz velük tartani, ha jól összerakod, de akármilyen tárgyat nem). https://www.youtube.com/watch?v=BGNM6iChKkU

(Bár lehet, hogy amúgy akármilyen tárgyat szupravezetővel sem. Ennyire nem vagyok otthon a témában.)

2017. dec. 28. 17:38
 6/14 TappancsMancs ***** válasza:
88%
A mágneses lebegtetés az nem antigravitáció pont úgy ahogy a propelleres lebegtetés sem az. Nem a gravitáción alapul a működése.
2017. dec. 28. 17:41
 7/14 anonim ***** válasza:
amúgy békát is lebegtettek már szupravezetéssel
2017. dec. 28. 21:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Tudtommal nincs olyan, hogy "antigravitáció".

A sötét energiát sem merték eddig még antigravitációnak nevezni.

2017. dec. 29. 00:00
 9/14 anonim válasza:
Pinklerton-Clark fele torzios pokolograffal lehet, de kell hozzakapcsolni Walter Meyer buzditot!
2017. dec. 29. 06:16
 10/14 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet!

A gravitáció a testekre ható erő. Erre az erőre kell egy ellentétes irányú erővel hatni. Ennek pedig lehet a forrása akár egy mágnes is, nem is kell neodímiumnak lennie.

Amikor az elektromágneses daru felemel egy nagy tömegű autót, akkor is a gravitációs erő ellen dolgozik, hiszen felemeli.

Ugyanezt teheti a neodímium mágnes is. Ha egy ember ferromágneses anyagot vesz magára, akkor akár lebeghet is egy ilyen, állandó (vagy elektro-) mágnesek által körülhatárolt közegben.

2017. dec. 29. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!