A test (Young féle) lúgosításáról nem bizonyították még, hogy kamu?
És akkor mégis miért lehet annyi lúgosító táplálkozással foglalkozó oldal?
Nem lehetne őket csalással vádolni, elitélni?
Az embereknek állampolgári joga "hinni" valamiben.
Amíg ezzel nem árt különösebben magának/másoknak,amíg nem állít valami abszolút valótlant, addig a hatóságok tehetetlenek.
Bár volt már rá precedens, hogy egy céget megbüntettek azért, mert ilyen tulajdonsággal is rendelkező terméket árusított: [link]
Akkor én is bármiről írhatom, hogy daganatmegelőző hatású?
És én még orvosi bizonyítékot is tudok mutatni.
Ezt eszem már évtizedek óta és nem vagyok rákos...
Mondhatni mondhatod, csak:
* Nem mindegy, hogy ezt a szert miként árusítod. Ha szimpla élelmiszerként, akkor csak élelmiszer-biztonsági szempontból vizsgálják. Ha gyógyszer, akkor viszont már klinikai vizsgálatokkal kellene bizonyítanod a hatásosságát.
* Nem mindegy, hogy milyen "körítéssel" árulod annak. Ha a rákellenes helyett a "rák esetleges megelőzésére alkalmazható étrendkiegészítőnek" titulálod már jobban véded magad.
* Nem mindegy, hogy milyen célközönségnek (tehát a példa szerint nem rákosoknak, hanem hipochonder ezotériás hívőknek), mekkora méretben (egy eldugott ezotériás shopban a hipermarket helyett), milyen áron.
Szóval sajnos lehet itt trükközni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!