Mennyire valóságosan ezek a tesztek, hogy valóban elhiggyem tényleg ennyi az IQ szintem?
"Mennyire valóságosan ezek a tesztek, hogy valóban elhiggyem tényleg ennyi az IQ szintem?"
leginkább semennyire. az emberek 68%-a 85 és 115 között van, úgyhogy a kapott érték akár lehet jó is.
"Illetve, mennyire jó vagy nem jó, az én eredményem?"
lsd. fent.
ez egy valódi teszt, ha annyira kíváncsi vagy.
Elméletileg akkor, amilyen mentális, elme állapotban van az ember, képes akár többet nyújtani ha megfelelő helyzetben vannak az "érzék szervei", tudásilag a legjobbat hozza ki magából, és felkészült. Akkor az IQ szint nem pontos, mert amennyit fejlődik az ember annyit tudd nyújtani a feladatoknál, és éppenséggel több helyzettől is függ. Akkor szerintem nem így kellene (legalábbis nem ILYEN módszerekkel kellene) a okossági szintet lemérni. Ugyanis az IQ szintet sokan annak nevezik.
Hanem más jellegű agyi helyzetekben, esetleg pszichológiai téren, érzelmileg. Vagy, esetleges szituációkban.
Milyen szórás szerinti teszt?
Melyik tesztsort használja? Mert van sokféle.
Ez meg még jópár dolog befolyásolja a pontban kifejezett eredményt és a különböző fajták eredményei nem összevethetőek.
Ha azt mondod, teszt szerint ennyi az IQ-m, hozzá kell tenni, hogy milyen tesztsor és milyen szórás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!