Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerinted mi pusztítaná ki az...

Szerinted mi pusztítaná ki az emberi civilizációt a legnagyobb valószínűséggel?

Figyelt kérdés

Az én sorrendem:

1-Aszteroida

2-háború

3-túlnépesedés (következményei)

4-vírus

2010. máj. 30. 12:28
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Az nem kérdés hogy eltalálja-e valami meteor a Földet csak az a kérdés hogy mikor. De ha időben észleljük akkor jobb esélyünk van hogy megsemmisítsük még a katasztrófa előtt

A technikai civilizációk hajlamosak az önpusztításra a hidegháború is hajszál híján idevezetett de az emberi faj amilyen makacs páran még maradnának mint anno a dinoszauruszok idején,de a táplálék ivóvíz hiánya jelentené a kegyelemdöfést.

Vírus is lehetséges lásd az Aztékoknál szinte teljesen kipusztította őket egy ilyen patkányokban mutálódott vírus.

2010. máj. 30. 19:48
 22/22 A kérdező kommentje:

Igazából valószínűségi sorrendben írtam, és mivel az emberi faj genetikailag rendkívül változatos, inkább csak max az emberiség felét tudná kinyírni...

A túlnépesedést azért írtam, mivel a földeket tönkretesszük, +az ivóvizet gyorsan pazaroljuk. A sáskás példa itt sántít, de ki tudja...

Szóval az első 2 mindenképp az aszteroida, meg a háború. Ez utóbbi az atomfegyverek korában elég nagy fenyegetés (lásd é koreának és iránnak is van)

2010. máj. 30. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!