Szerinted mi pusztítaná ki az emberi civilizációt a legnagyobb valószínűséggel?
Az én sorrendem:
1-Aszteroida
2-háború
3-túlnépesedés (következményei)
4-vírus
Az nem kérdés hogy eltalálja-e valami meteor a Földet csak az a kérdés hogy mikor. De ha időben észleljük akkor jobb esélyünk van hogy megsemmisítsük még a katasztrófa előtt
A technikai civilizációk hajlamosak az önpusztításra a hidegháború is hajszál híján idevezetett de az emberi faj amilyen makacs páran még maradnának mint anno a dinoszauruszok idején,de a táplálék ivóvíz hiánya jelentené a kegyelemdöfést.
Vírus is lehetséges lásd az Aztékoknál szinte teljesen kipusztította őket egy ilyen patkányokban mutálódott vírus.
Igazából valószínűségi sorrendben írtam, és mivel az emberi faj genetikailag rendkívül változatos, inkább csak max az emberiség felét tudná kinyírni...
A túlnépesedést azért írtam, mivel a földeket tönkretesszük, +az ivóvizet gyorsan pazaroljuk. A sáskás példa itt sántít, de ki tudja...
Szóval az első 2 mindenképp az aszteroida, meg a háború. Ez utóbbi az atomfegyverek korában elég nagy fenyegetés (lásd é koreának és iránnak is van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!