Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért mutatott ide +4C fokot...

Miért mutatott ide +4C fokot az időkép, amikor -2C fok volt reggel?

Figyelt kérdés

Elég pontos hőmérőm van, és ezt a -2 fokot megerősítette az is, hogy az autó szélvédőjére és a terejére ráfagyott a pára. Jégkaparással kezdtem a napot. Az előrejelzésben sem volt szó fagyról. Miért nem a valós hőmérsékletet közlik?

Szerintem sokan felejtették kint a fagyérzékeny növényeiket, ahogy én is.

2017. okt. 2. 17:22
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Nem tudom de egyre korábban jön el a vadabb időjárás . Évekig októberben kezdtünk begyújtani és a gázfűtéstt novtól működtettük , 3 éve hetekkel előrébb beüt a hidegfront . Áprilisra minden levirágzik , aztán májusra lefagy és pár napra rá 30 fokkal nyit szeptemberig a hőség .
2017. okt. 2. 17:36
 2/8 anonim válasza:
73%

Érdekes kérdés...

Én kint éltem éveket, usa-ban, illetve Kanadában. Ott volt, olyan, hogy bemondták a hírekben, hogy pl. 11:02am-től 11:52-ig, olyan vihar lesz, hogy ki se menj a szabadba és csodák csodájára 11:53-kor már napsütéses délben ebédeltem a parkban...

Ami még érdekes, komoly autóversenyeken is megmondják még azt is, hogy 5perc múlva honnan fúj a szél, vagy milyen felhőtakaró vár a pilótákra.

Én nem tudom itthon, ezt hogyan, miként kezelik, adják tudtára a polgárokra, de egy vicc, nincsen 2 egyforma előre jelzés...

Én itthon is külföldi oldalak figyelek, ha van dolgom, azok működnek. Pl sat24

2017. okt. 2. 17:49
 3/8 A kérdező kommentje:

Igazából nem is az előrejelzést kritizálom, hanem a hőtérképen közölt, valósidejű hőmérsékletet.

Pl. 18:30-as helyi hőmérséklet 15,2°C, az én hőmérőmön ugyanekkor 7,4°C fok van.

Az én hőmérőm 1,7 méter magasan van, és a szabadban. Az adatközlő hőmérők egy hőszigetelt dobozban vannak, hogy ekkora az eltérés?

2017. okt. 2. 18:41
 4/8 Gugu Gabor ***** válasza:

A hőmérsékletet a helyi viszonyok is nagyban befolyásolják, pld. domborzat.

Ha az időképet nézed, akkor nézd a hőtérképen a színeket is.

2017. okt. 3. 00:01
 5/8 A kérdező kommentje:

Alföld, Kiskunfélegyháza. Minimális a szintkülönbség.

Most 6,5 fok van itt hőtérkép szerint, de én kereken 0 fokot mérek.

2017. okt. 3. 06:30
 6/8 anonim ***** válasza:

A hőtérképen közölt valósidejű hőmérséklet szabványos körülmények közt 2 méter magasságban van mérve.

Ez a hőmérséklet nyilván nem azonos az alacsonyabban lévő autód szélvédőjének a hőmérsékletével.

És a szomszéd utcán, vagy 3 kilométerrel odébb nyilván néhány fokkal eltérhetnek az értékek.

Ez teljesen természetes.

2017. okt. 3. 11:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Van egy hőmérőm is 1,7 méter magasan, 6-7 fok eltérés nem lehet 30cm miatt. És mi az, hogy szabványos? Ha egyszer az én hőmérőm szerint -2 fok van, akkor miért +4 a szabvány? A növények és én is a -2 fokot fogom érezni, és ha még a víz is megfagy, akkor eleve nem lehet +4 fok.
2017. okt. 3. 12:49
 8/8 anonim ***** válasza:

A 2 méteres magasság a szabványos!

[link]

Külön neked, így szokták bemondani: a várható hajnali hőmérséklet +4 C fok lesz, enyhe talajmenti fagyokkal.

2017. okt. 3. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!