Miért mutatott ide +4C fokot az időkép, amikor -2C fok volt reggel?
Elég pontos hőmérőm van, és ezt a -2 fokot megerősítette az is, hogy az autó szélvédőjére és a terejére ráfagyott a pára. Jégkaparással kezdtem a napot. Az előrejelzésben sem volt szó fagyról. Miért nem a valós hőmérsékletet közlik?
Szerintem sokan felejtették kint a fagyérzékeny növényeiket, ahogy én is.
Érdekes kérdés...
Én kint éltem éveket, usa-ban, illetve Kanadában. Ott volt, olyan, hogy bemondták a hírekben, hogy pl. 11:02am-től 11:52-ig, olyan vihar lesz, hogy ki se menj a szabadba és csodák csodájára 11:53-kor már napsütéses délben ebédeltem a parkban...
Ami még érdekes, komoly autóversenyeken is megmondják még azt is, hogy 5perc múlva honnan fúj a szél, vagy milyen felhőtakaró vár a pilótákra.
Én nem tudom itthon, ezt hogyan, miként kezelik, adják tudtára a polgárokra, de egy vicc, nincsen 2 egyforma előre jelzés...
Én itthon is külföldi oldalak figyelek, ha van dolgom, azok működnek. Pl sat24
Igazából nem is az előrejelzést kritizálom, hanem a hőtérképen közölt, valósidejű hőmérsékletet.
Pl. 18:30-as helyi hőmérséklet 15,2°C, az én hőmérőmön ugyanekkor 7,4°C fok van.
Az én hőmérőm 1,7 méter magasan van, és a szabadban. Az adatközlő hőmérők egy hőszigetelt dobozban vannak, hogy ekkora az eltérés?
A hőmérsékletet a helyi viszonyok is nagyban befolyásolják, pld. domborzat.
Ha az időképet nézed, akkor nézd a hőtérképen a színeket is.
Alföld, Kiskunfélegyháza. Minimális a szintkülönbség.
Most 6,5 fok van itt hőtérkép szerint, de én kereken 0 fokot mérek.
A hőtérképen közölt valósidejű hőmérséklet szabványos körülmények közt 2 méter magasságban van mérve.
Ez a hőmérséklet nyilván nem azonos az alacsonyabban lévő autód szélvédőjének a hőmérsékletével.
És a szomszéd utcán, vagy 3 kilométerrel odébb nyilván néhány fokkal eltérhetnek az értékek.
Ez teljesen természetes.
A 2 méteres magasság a szabványos!
Külön neked, így szokták bemondani: a várható hajnali hőmérséklet +4 C fok lesz, enyhe talajmenti fagyokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!