Mi lehet ennek az óriásplakátos rejtvénynek a megoldása?
Két hete, munkába menet találkoztam először egy érdekes óriásplakáttal a Graphisoft Parknál (BP, Záhony utca). Az óriásplakát egy feliratot tartalmazott, de nem tudtam elolvasni, mert teljes grafikai felület 10 darabra volt aprítva (gyárilag) és össze voltak keverve az egyes elemek. Mint egy kirakós. Így nézett ki: [link]
Minden reggel találkoztam vele, és egyre jobban piszkálta a kíváncsiságomat, hogy mi lehet ráírva, és ki készíthette ezt? Így az egyik nap lefotóztam, és a darabokat jó sorrendbe raktam. Ekkor már láttam, hogy valóban nem hibáról, hanem szándékos feladványról volt szó.
Az első feladvány ez a 10 darabos kirakós összeillesztése volt. A második pedig ezután volt olvasható rajta. Azt írja, hogyha megfejted ezt a rejtvényt, akkor megkapod az utolsót is.
Ez volt az összeillesztett rejtvény: [link]
Kérlek Benneteket, hogy segítsetek megfejteni! Nem a dicsőség a lényeg, mert nem akarok vele semmit sem kezdeni, egyszerűen annyira furdal a kíváncsiság, hogy ki indította ezt a kreatív kampányt, és mi lehet vajon a vége a történetnek? Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást!
Hoppáhoppá, ha a pontok közé került betűk ASCII kódját összeadom, már születik valami.
168.68.160.86
Még mindig nem jó valami, de a 168. az USA-beli IP cím kezdet. A folytatás hibája az lehet, hogy a szalagok nem nullákat jelentenek.
"egyébként ez az ASCII ötlet nekem tetszik"
A 168-at az adta ki.
Sikerült valamire jutni, kérdező?
Én adok megint egy tippet. Talán a magnó nem 00, hanem lehet 11, vagy 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99. Vagy o-betű.
Egy kicsit elakadtam és keresgéltem a neten. És ezt találtam :O
Nemzetközivé vált a kérdés :D
És ott is a megoldás.
Mármint valaki megtalálta a helye e-mail címet,mert ezt az üzenetet találta:
"Vedd fel magad nev es emaillel, es megvagy! Keresni fogunk."
Feljebb ott van egy link, valaki a köv. IP-t olvasta ki: 78.131.58.181
Ez meg ide vezet:
Itt viszont nincs az a magyar nyelvű üzenet.
I am a bit confused. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!