X=4 egyenlet a koordináta-rendszerben az az egyenlet, ami az x tengelyt (4;0) pontban metszi és párhuzamos az y tengellyel?
Figyelt kérdés
nagyon egyszerű, mégis elakadtam
köszi:)
2010. máj. 24. 14:10
2/5 anonim válasza:
Ha X=4 alatt azt érted hogy X-hez hozzárendeljük a 4et, akkor az y tengelyt metszi (0;4) Pontban és az x tengellyel párhuzamos.
3/5 Silber válasza:
14:38: Én átnézném mégegyszer. X=4. Ez rögzített. Tehát az x tengelyen (vízszintes) csak a 4-nél vesz fel értéket. Mivel y-ra nincsen megkötés (y€R), így y-ra végtelen számú érték jöhet. Tehát az x=4 helyen lehet húzni egy végtelen, függőleges egyenest (y-nal párhuzamos).
5/5 anonim válasza:
14:38
Bocs már rájöttem h a hozzárendelőst nem így kell felírni, fáradt voltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!