Van olyan főiskola ahol a katasztrofavédelmet tanitják?
Illetve középiskola
Figyelt kérdés
Sziasztok....szeretnék tűzolto lenni... azon bellul parancsnok..ezt szeretném tanulni mert nagyon tetszik...olyat hallodtam hogy egyetem van (NKE) de oda nem szeretnék menni mert nagy a pontszam es annyit tuti nem érek el...most megyek 8.-ba....ha esetleg tudtok olyan szakközépiskolat ahol van is szakirany vagy valami akkor irjátok le legyszi es ha van főiskola azt is.. Valaszotokat elore is koszonom!
Koszonom...bár mondtam hogy a Nemzeti Közszolgálati egyetemre nem szeretnék menni illetve a Zrínyi Miklós Honvedelmi egyetem. Bezart...legalábbis ezt irják..de koszonom
2017. aug. 5. 10:14
5/9 A kérdező kommentje:
#1/4 köszönöm ..de erre az országos szolgálati föigazgatoságra lehet jarni ,es az felső okatatás vagy ilyen képzés?
2017. aug. 5. 10:17
6/9 anonim válasza:
"de erre az országos szolgálati föigazgatoságra lehet jarni ,es az felső okatatás vagy ilyen képzés?"
Végig kell járnod a (tűzoltó)létrát.
Először is "a lakóhely szerinti katasztrófavédelmi igazgatóság humán szolgálatánál érdemes érdeklődni a jelentkezés módjáról"
Betöltött 18. év, középiskolai végzettség kell.
"Egy öt hónapos képzésen kell átesni. A rendvédelmi alapképzés három hónapon át tart, ebből az első két hónap Miskolcon, Körmenden vagy Szegeden zajlik. Ezt követően Budapesten, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folytatódik a képzés. Aki tiszt szeretne lenni, annak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megfelelő szakát kell elvégeznie."
Menj tűzoltónak és ott szakosodhatsz, de akik katasztrófavédők, ha jól tudom mind tanult a Zrinyin.
Ahogy előző is válaszolt, tűzoltóság tűzoltó létra, de szerintem onnan is küldenek a Fősulira.
2017. aug. 5. 11:42
8/9 anonim válasza:
Bocs, nem olvastam el minden hozzászólást, szóval lehet olyat írok ami volt már. Párom a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán építőmérnöknek tanult és náluk az építőmérnök képzésen van "tűz- és katasztrófavédelmi" szakirány. Illetve ugyanitt van "Tűzvédelmi szakmérnök" képzés is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!