Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tudtok tanácsot adni egy...

Tudtok tanácsot adni egy leendő kollégistának?

Figyelt kérdés
Bármilyen tipp, bármivel kapcsolatban jól jönne. Mire figyeljek, mi az amit vigyek magammal hogy megkönnyebbítse az életem?

2017. aug. 4. 09:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy tanulásra alkalmas eszköz, notebook tablet jól jöhet. Ha egyetemi kollégista leszel, akkor van esély rá, hogy egyes esetekben nehézkesen tudsz majd tanulni, vagy aludni.

Ha nem voltál kollégista még, akkor készülj lelkiekben hogy lehet nehéz lesz megszoknod ezt a fajta életformát.

2017. aug. 4. 09:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha bulizni, koncertre mész, és az utcán egy padon alszol, akkor jó szorosan kösd meg a cipőfűződ, hogy érezd, ha le akarják lopni a cipődet. Ezt egy koleszos ismerősömtől hallottam, talán hasznos lehet.
2017. aug. 4. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha hangzavarba nem tudsz aludni, akkor legyen nálad füldugó (patikában 100 Ftért lehet kapni). Ha pedig fényben nem tudsz aludni, akkor szemtakaró (nem lehet tudni, hogy a sötétítő függöny mennyire sötétít, vagy hogy a szobatársak mennyire figyelnek majd az ilyenre).
2017. aug. 4. 13:03
 4/6 anonim ***** válasza:
38%
#3: hát nem tudom... a tipp jó, és nem voltam koleszos, de ha az lennék, és lenne egy ilyen szobatársam, aki füldugóval meg szemellenzővel alszik, akkor én tuti, hogy rajzolnék az arcára fogkrémmel meg alkoholos filccel. Még így, 35 évesen is. :)
2017. aug. 4. 14:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#4 Ha nem írtad volna le, hogy nem voltál koleszos, akkor is rájöttem volna a válaszodból. :)
2017. aug. 4. 15:01
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én elég nyugis koliban laktam eddig. Egyetemi kolis tanácsok következnek, középsulis kolesz persze tök más. Mivel nincs takarodó, nincs ellenőrizgetés meg semmi, szabad kezet kapsz hogy osztod be az időd. Egyetemi koliba akár hajnali 3-kor is hazaeshetsz, meg a kutyát nem érdekli,ha 3 napig nem alszol bent.

Füldugó jó ötlet. Bár engem nem szobatársam zavart az alvásban, hanem ment a közös konyhában állandóan a vihogás,csörömpölés,az jobban zavart.

Én azt tanácsolnám, hogy nem árt ha tudsz magadnak gyors,egyszerű kajákat összedobni. Tudod, ilyen "egyserpenyős" dolgok, életmentő tud lenni.

Amit én elfelejtettem vinni, nem is értettem miért nem gondoltam rá amikor csomagoltam : tányér, pohár, bögre, evőeszköz, tisztítószerek.

Ha nincs wifi akkor netkábel (nálunk nem adtak,magunknak kellett beszerezni.) de ilyeneket elég első napokban/ hetekben pótolnod. :)

2017. aug. 4. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!