Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki hallott az allamtitokrol?

Ki hallott az allamtitokrol?

Figyelt kérdés
Egyesek szerint mig Csernobilban nem robbant volna fel az atomeromu nem is tudtak nagyonsokan rola.(kb 5-6 ember tudott rola).Allitolag magyarorszagnak is vannak olyan allamtitkai amirol csak egy-ket ember tud.Pl.:-lehetseges,hogy a paksi atomeromun kivul van meg,csak titok az egesz.Lehetseges,hogy azert titok,mert vannak meg olyan gonosz nagyhatalmak amiket nehez megallitani.Ott van Osama Bir Laden,vannak allitolag olyan egyszeru vasgyarak vagy szivargyarak amiket gyorsan at lehet alakitani golyogyartasra.Es,ha mondjuk Osama Bir Laden megtamadna magyarorszagot akkor magyarorszag tudna vedekezni az uranium vagy plutonium keszletevel.-vagy,hogy vannak olyan emberek akik olyan titkos bazisokon dolgoznak,hogy meg a sajat csaladjuknak se mondhatjak el.Van peldaul akinek az apja egy egyszeru szamitogepes cegnel dolgozik allitolag,de az is megtortenhet,hogy az allitolagos munkahelye alatt egy szupertitkos bazis van elrejtve.Tehat,ha a sajat csaladjanak se mondhassa el,hogy mi az igazsak az is megtortenhet,hogy a ti apukaitok vagy anyukaitok se azt dolgozzak a munkehelyukon amire ti gondoltok(en nem olyanokra gondolok mint pl.: a k*rvalkodas,akik azt akarjak irni ne is irjak)Kerem a velemenyeiteket?(Bocs amiert nem tudtam rovidebben kifejezni magama)
2010. máj. 23. 14:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Remélem te nem az vagy, aki a lengyel repülőgép-katasztrófát gyilkosságnak tartja...
2010. máj. 23. 14:35
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is a k**válkodásra gondoltam egyből. :) De lehetséges. Egy vasöntödében se kell sokat átalakítani, hogy golyót gyárthssanak, csak más öntőforma kell.
2010. máj. 23. 14:44
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

kérdésedre a válasz: igen, vannak még most is államtitkok, és igen vannak emberek, akik nem mondhatják el a családjuknak sem, hogy pontosan mit csinálnak, illetve fedősztorijuk van rá.

A találgatásaidra a válaszom: szerintem nincsen még 1 atomerőművünk. Földalatti bázisok vannak (pl a rendőrkapitányságnak is van) de ennek inkább a biztonság a szerepe, nem a titkosság. De ilyen szupertitkos bázisok szerintem a képzeleted/filmek szüleményei (legalábbis itthon), inkább óvóhely szinten képzelném el őket, vagy vész esetén lévő irányítóközpontként. Sok értelmét ilyennek nem is látnám, hisz egy rendes épületben is bármit el lehet végezni, ki lehet zárni a külvilágot, minek a föld alá vinni?

2010. máj. 23. 14:50
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Inkább olyan államtitkok vannak, hogy ki mennyit nyúlt le a közpénzből.
2010. máj. 23. 15:00
 5/19 A kérdező kommentje:
Kedves 14:50 ,te nem mondhatod azt,hogy szerinted nincsenek allamtitkok,ugyanis,ha van olyan akkor te nem tudsz rola.Es,ha megis annyira kivancsi lennel,hogy felkutatnad es meg is talalnad,hogy pontosan hol is helyezkedik el teged megolnenek,hisz senkiben sem bizhatnak meg.
2010. máj. 23. 15:53
 6/19 anonim ***** válasza:

Micsoda cudar egy világ ez a mienk!

Babi néni

2010. máj. 23. 18:06
 7/19 A kérdező kommentje:
Kedves utlolso,meg szeretnem tudni,hogy ki az a Babi neni.
2010. máj. 23. 18:07
 8/19 anonim ***** válasza:
akkor légyszíves tanulj meg értelmezve olvasni, addig nem reagálok érdemben a kommentedre. :)
2010. máj. 23. 18:49
 9/19 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező!

A 3. válaszoló gyakorlatilag teljesen pontos feleletet adott a kérdésedre. Ma Magyarországon nincsenek olyan "szupertitkos" bázisok, amikről képzelegsz.

De nem is nagyon lehetnének: Ha csak egy-két ember dolgozik egy ilyenben - az nem bázis. Ha meg egy-kétszáz - azt hogyan is gondolod titokban tartani? Főleg ma itt, ahol és amikor szinte divat mindenfélét "kiszivárogtatni"?

Mellesleg: Ha valaki már elkövette az államtitok sértést, akkor azt jogállamban (és bármilyen furcsa, nálunk is) lecsukják, és nem lelövik... Ha csak készül rá, akkor sem olyan egyszerű dolog, hogy akkor most eltesszük láb alól. Az ilyen döntésekért valakinek felelősséget kell vállalnia - és már ismét ott vagyunk, hogy valahogy nálunk mindig "kiszivárog" minden...

Szóval nem kell összeesküvés-elméleteket gyártani, azt hagyd meg a hollywoodi filmíróknak.

Pedro

2010. máj. 23. 20:06
 10/19 anonim ***** válasza:

Gógelba írjad a nevemet, mer híres ám vagyok én

Babi néni

2010. máj. 23. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!