Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit jelent a Zajszűrés a...

Mit jelent a Zajszűrés a gyújtógyertyáknál?

Figyelt kérdés

#jelentés #gyújtógyertya #gyertya.zajszures
2017. júl. 21. 11:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Hogy kevesebb az elektromos jelek kibocsátása. Önmagában a gyújtórendszert nem befolyásolja, de mást igen. Mai autóknál már kötelező, mert például megbolondul tőle a motorvezérlő. Én Ladán kísérleteztem ezzel, 0 Ohmos gyújtókábelekkel és gyertyákkal már annyi zavart keltett, hogy a rádiót akárhova tekertem csak sistergést lehetett hallani. Általában úgy valósítják meg a zavarszűrést, hogy olyan vezetőből készítik a gyújtókábeleket amiknek viszonylag magas, 5-20 kOhm a méterenkénti ellenállása, illetve a gyertyapipába építenek be szintén kOhm nagyságrendű ellenállást. Ez pedig egy rezgőkört alkot magával a trafóval.
2017. júl. 21. 11:33
 2/2 anonim ***** válasza:
A zavarszűrés elve az, hogy a soros ellenállás az áramot korlátozza - méghozzá igen jelentős mértékben, kb. a századrészére.
2017. júl. 22. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!