Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyi 3* -2 +1 : -2 =?

Mennyi 3* -2 +1 : -2 =?

Figyelt kérdés

A minuszos tagok zárójelbe, csak a gyakori smileynak ismerifel.

Osztálytársam szerint 2,5.

Akiket kérdeztem nem biztosak benne.

Szerintem -6,5.

2017. jún. 4. 10:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is a -6,5-öt mondom, műveletek sorrendje.

Megjegyzés: Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ehhez kérdést kell kiírni Gyakorira. Bármely számológép kiszámolja neked, vagy a Google-be is ha beírod, vagy WolframAlphába, vagy azon eszköz beépített számológépe is jó, amiről ezt a kérdést kiírtad.

2017. jún. 4. 10:47
 2/20 anonim ***** válasza:
Mivel a szorzás és az osztás elsőbb rendű az összeadáshoz képest, ez -6 + -0,5 = -6,5
2017. jún. 4. 10:47
 3/20 Mojjo ***** válasza:
75%
Az osztálytársad menjen vissza általános iskola elsőbe. Komolyan, még a műveleti sorrendekkel sincs tisztában? Meg akiket kérdeztél nem biztosak benne? Emberek, elsős tananyag. Olyan, mintha nem tudnátok olvasni... konkrétan.
2017. jún. 4. 10:51
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem megy vissza elsőbe, mert ott még nem tanulnak számolni, de köszi a válaszokat.
2017. jún. 4. 11:03
 5/20 Mojjo ***** válasza:
81%

Nem tanulnak elsőben számolni? Akkor vajon miért találni millió, meg egy első osztályos matematika feladatot?

[link]

2017. jún. 4. 11:11
 6/20 Alain Delon ***** válasza:
62%
Én most nem akarom kiszámolni, de csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy ismételd át a műveletek sorrendje témakört. Különben meg az a gáz, hogy az interneten okosságtetsztnek adnak fel ilyen szintű feladatokat, és jönnek a képtelenebbnél képtelenebb válaszok.
2017. jún. 4. 11:12
 7/20 anonim ***** válasza:
29%
Már vagy 5 perce nézem hogy hogy lehet ebből 2,5-öt kapni. Valaki rájött? :D
2017. jún. 4. 11:27
 8/20 anonim ***** válasza:
58%
megvan, csak balról jobbra kezdte el. Annyira buta vagyok hogy ilyenre még csak nem is gondoltam hogy van ember aki így csinálja :D
2017. jún. 4. 11:31
 9/20 anonim ***** válasza:
85%

Ha a műveletek sorrendjét figyelmen kívül hagyva egyszerűen balról jobbra haladva végzel minden műveletet.

2017. jún. 4. 11:31
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A gyakorinál mi a baj a zárójellel?

(3*(-2))+(1:(-2))=

A gyakori nem számol ki matek feladatot. Legfeljebb, te látod smiley jelnek.

Ráadásul, a zárójelek itt csak segítő, magyarázó szerepűek, a műveleti sorrend nélkülük is ugyanaz.

Ezt tanulmányozhatja az osztálytársad: [link]

2017. jún. 4. 11:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!