Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 10 bar levegő tartályba...

10 bar levegő tartályba préselése 70%-os hatásfokú kompresszorral 200 literes tartályba, hány watt energiát emészt föl?

Figyelt kérdés

Légsűrítéses autót szeretnék csinálni. Megéri-e mondjuk 200 literes 10 bart elviselni képes tartályból autót csinálni??

Azért kéne a számítás..

2017. ápr. 22. 13:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Jofogáson szivargyujtós minikompresszor 5 ezerért 18 baros vihető.. Nemtom miről beszéltek, de igazság szerint én sem nagyon.. Arra jutottam magamban, hogy meg lehet oldani nyílván csak a hatékonyságot kell minden létező oldalon megnövelni.. annak függvényében lehet kitolni a menethosszt.. itthon bontott alkatrészekből valóban nem lehet kivitelezni vagy maximum az utcasarokig mennék vele 20 perc várakozás után meg vissza.. De aki ért hozzá az öntsön normális kompresszort aminek a hatásfoka minimum 85%os rakjon föl minden centire napelemet és akkor megy.. nappal
2017. ápr. 23. 20:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Fogd már fel, hogy nem a hatásfokkal van a baj. Egy 100%-os hatásfokú motor se tud 200 liternyi 18 barra fújt tartályból 0.29 kWh-nál többet kiszedni, mivel ennyi a sűrített levegőd potenciális energiája. 0.2 köbméter * 1.8 MPa * ln(1/18) az ennyi. Közismertebb mértékegységekkel 10 lóerő teljesítmény 2 perc 20 másodpercen át. Persze tudom, hogy a falnak beszélek.
2017. ápr. 24. 11:14
 13/16 Szirty ***** válasza:

Úgy néz ki valamit valamiért nem nagyon értesz meg.

Nálunk a cégnél is vannak kompresszorok. 1db 27kW-os és két db 15kW-os (57 kW összesen). Ezek 6 bar nyomást állítanak elő, millókban mérhető az áruk.

Szerinted akkor lemaradtunk valamiről és a jófogásos kompresszor ötezerér jobb választás lenne oda, mert rossz ezeknek a hatásfoka?

Nem. 3 dolgot kell figyelembe venni a hatásfokon kívül: teljesítményfelvétel, üzemi nyomás, termelt légmennyiség.

Te az utóbbival nem foglalkozol valamiért.

A jófogásos kompresszor kb. fél óráig küzdene mire egy autókereket felfújna 2 bar nyomásra.

Szóval ne hagyd ki a képletből, mert fontos tényező!

A másik amivel foglalkoznod kellene hogy mekkora napelem mennyi villamos energiát termel és az milyen tömegű (egyéb problémákat meg se említve).

Ne feledd, kW-okkal kell számolnod...

2017. ápr. 24. 15:41
 14/16 A kérdező kommentje:
2 őt kell figyelembe venni. 1 napelem teljesítménye. 2 kompresszor hatásfoka. Viszlát!
2017. ápr. 29. 21:34
 15/16 Szirty ***** válasza:

Miért ragaszkodsz a téves elképzeléseidhez ennyire?

Vagy nem tanácsot/véleményt akartál kérni hanem igazolást?

No mind1... ebből se lesz örökmozgó...

2017. ápr. 30. 09:03
 16/16 A kérdező kommentje:
Még mindig mit nem fogtál föl édes istenem, oda van leírva.. Gondold át. Te jöttél az űber kompresszoroddal, meg az elszállt kilówatokkal, egy szaros polski meghajtásához.. nem versenyautót akarok gyártani te nagyon intelligens ! Értsed már meg ha a napelemem 2kwattos teljesítnényt tudna produkálni azt át tudnám konvertálni leszarom hogyan 90% hatásfokkal leszarom mivel, megkerülve az akkumlátort van egy örökmozgóm.. Miért ilyen sok a hulye??? Igen pont az van amire számítottam, csak eddig nem volt tiszta nekem sem, a sok baromság amiket írkáltál meglendíti az embert... önbizalmat ad.. szinte látlak magam elött,, szinte ismerlek sok ilyen van.. volt .. sajnos lesz húzzál előlem !
2017. ápr. 30. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!