Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyhogy még nem olyan divatos...

Hogyhogy még nem olyan divatosak az agyhullám által vezérelt játékok?

Figyelt kérdés

Én amikor először láttam a 70-es évek-béli sci-fi filmekben az agyhullám vezérelt eszközöket, akkor azt mondtam, hogy de jó is lenne, ha majd 500 év múlva eljutna idáig az emberiség, de ez úgy sem lehetséges...

Erre most már néhány éve sorra jönnek ki az újabb és újabb agyhullám által vezérelt kütyük, programok. EZ AZ ÉVEZRED ÁTTÖRÉSE! Miért nem vesz mindenki agyhullám által vezérelt játékot? Jó, drága (60 ezer Ft), viszont elképesztően érdekes, nem csak tudományos szempontból.

2010. máj. 13. 20:26
1 2 3
 21/21 anonim válasza:

A nagy Jedi tanács még nem hagyta jóvá. :)

Ne feledd, különbözőek vagyunk. Mindenkit más-más motivál, mindenkinek más az "életcélja" is. Pl. Ha valaki a világ legerősebb emberévé szeretne válni, akkor csak arra fókuszál az életében(/ideje nagy részében), hogy minél jobban növelje az izomzatát, tűrőképességét, minél több ellenfelet legyőzzön stb. (lsd. szerepjátékok) Ezzel szemben a mágusok könyveket "gyűrnek le" és a mentális tudásukat erősítik. Így hiába próbálod meggyőzni, hogy gondolattal könnyebb lenne arrébb rakni az a sziklát, ő akkor is puszta erővel próbálná megoldani a feladatot.

Ehhez a tudáshoz bizonyos érettség, bölcsesség szükséges. Ha végig nézed a történelmet, a tudósokból mindig kevesebb van. Ha pedig olvasgattad Egely könyveit vagy a napi sajtót, láthattad, hogy nem indig a józan ész dönt, hanem a többség, az pedig még nincs olyan szinten. Ahogy egy egyénre, úgy szerintem az emberiségre is rá lehet húzni "Maslow-piramis"-t (lsd. wikipedia)...

Hidd el, ha megszületik az igény (pl harcászat, vagy hétköznapi rutinokhoz) terjedni fog és még fejlesztik is.

A harcosok meg, idővel majd ők is rájönnek, hogy mit jelent "Többet ésszel, mint erővel" :)

De nagyon elkalandoztam a témától. Maga a játék számomra is érdekes, csak sokba került még ennyi év után is. Bár most láttam az amazon-on, kb 20eFt-ért...

Ha majd erre jársz, kíváncsi lennék a tapasztaltaidra. Írhatsz privátba is.

Ha pedig érdekelnek az ilyen "játékok", itt van 2 cég:

NeuroSky, kb. $20-tól, de lsd még partners,

"Emotion systems" (emotiv) kb. $300-tól

Akit még érdekel Index-en van róla videó és cikk "Darth Vader sírna, ha látna minket" címmel.

"May the Force be with you"! :)

2012. jún. 3. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!