Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyhogy még nem olyan divatos...

Hogyhogy még nem olyan divatosak az agyhullám által vezérelt játékok?

Figyelt kérdés

Én amikor először láttam a 70-es évek-béli sci-fi filmekben az agyhullám vezérelt eszközöket, akkor azt mondtam, hogy de jó is lenne, ha majd 500 év múlva eljutna idáig az emberiség, de ez úgy sem lehetséges...

Erre most már néhány éve sorra jönnek ki az újabb és újabb agyhullám által vezérelt kütyük, programok. EZ AZ ÉVEZRED ÁTTÖRÉSE! Miért nem vesz mindenki agyhullám által vezérelt játékot? Jó, drága (60 ezer Ft), viszont elképesztően érdekes, nem csak tudományos szempontból.

2010. máj. 13. 20:26
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ehhez nem kell gél és nincs is olyan rövid hajam és mégis tökéletesen működik.

Itt nem is magán a játékon van a lényeg, hanem azon, hogy gyakorlatilag az emberiség több száz millió év elteltével egy új képességét használja fel. Na és az az, ami hihetetlen felemelő érzés, amikor megmozdul az a kis golyócska.

2010. máj. 14. 08:47
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát barátom ... mért van nekem az az érzésem, hogy ez puszta reklám ? :)

Egyébként se nagyon hallottam erről se, meg más ilyen "játékról" sem. Aztán emlegettek itt valamiféle cikket róla valahol, kérnék linket. És érdekelne hogy mire is képes konkrétan ez a szerkezet ... Egy golyót emelgetsz a csőben függőlegesen le illetve fel pusztán az akaratoddal? Mindezt "mindössze" 60 ezer forintért ? :D Na tudod mit ? megmaradok az xboxnál és társainál, ha nem baj ;-)

maci

2010. máj. 14. 12:52
 13/21 A kérdező kommentje:
Egy ventilátor sebességét irányítod az agyhullámaid segítségével és így mozog le/fel a golyó. A nehézség abban rejlik, hogy ez bizonyos szinten meg tudod e tartani a golyót pusztán az akaratoddal, igen :)
2010. máj. 15. 09:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Az agy egy összetett szerkezet. Az ilyen gépekhez egy úgyszintén összetett chipet kell az agykéregbe építeni, ami csak amúgy sem egy egyszerű, és veszélytelen feladat.

Innen már szinte olyan, mintha egy távirányítóval irányítanál egy játékot, de szerintem nincs az az ember, aki egy játékért képes lenne kockáztatni az életét.

A bionika egy más dolog, de ez is gyerekcipőben jár.

2010. máj. 15. 14:02
 15/21 A kérdező kommentje:
Csak a címet olvastad el? NEM kell chipet ültetni az agyba, már a nélkül is képesek fogni az agyhullámokat.
2010. máj. 17. 11:52
 16/21 anonim ***** válasza:

Ó, drága kenyér :DDD

Hát még mindig nem érted? És ezt fogod csinálni a következő pár hónapban? Nem baj, ha nem hiszem el? :) Ember! Gondolkodj már picit, egy ventilátort szabályozol ÁLLÍTÓLAG az agyhullámaiddal? Tehát van egy kütyüd, amiben egy golyó ennek megfelelően megy fel vagy le. Mindezt alig HATVANEZER forintért. Tudod, van akinek ennyi sem jut arra, hogy egy hónapban etesse a családját. És még komolyan megkérded, mért nem vesz ilyet mindenki ... pffff

Az a helyzet, hogy csak egy ócska reklámszöveget nyomsz itt nekünk, feltételezésem szerint pusztán azért, hogy eladd ezt a hogyismondjam, enyhén szólva is megkérdőjelezhetően működő (?) akármit. De igazad lehet, ingyen reklámoztathatod magad, és a bugyuta termékedet a munkatársaiddal. (szerintem a többi válaszolók zöme ismerősöd, tisztelet a kivételnek ...).

Ne haragudj meg érte de ez pont olyan mint a DVD/CD visszatekerő készülék ...

[link]

... csak az nem kerül ennyibe :P

maci

2010. máj. 18. 10:36
 17/21 anonim ***** válasza:
14:02 Az agyhullámot szerintem te rosszul értelmezed: az agyhullám a agy tevékénységének jellemzője, nem a gondolatok megnyilvánulása. Nem tudom, hogy mennyit értesz az elektronikához, de az agy éppen olyan, mint egy szuper komplikált számítógép: áramköröket hoz létre és tűntet el, amiket idegsejtekből épít. Na ezeket az elektromos impulzusokat lehet felhasználni amik csak az agykézegben érzékelhetők, bizonyos gépek irányítására. Az agyhullám nem elég.
2010. máj. 18. 20:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, én vagyok a 14:02.
2010. máj. 18. 20:58
 19/21 A kérdező kommentje:

10:36-os: biztosíthatlak, hogy nem, nem reklámozok, semmi közöm az említett oldalhoz. Nem csak "állítólag" mozgatod az agyhullámaid segítségével a golyót, hanem ténylegesen is.

20:57: tisztában vagyok vele, hogy mi az agyhullám.

2010. máj. 19. 07:06
 20/21 anonim ***** válasza:
hol lehet ezt kipróbálni?
2010. máj. 27. 04:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!