Mit jelent a hogy Dzsihád?
"Az iszlámban alapból lehet, hogy nincs benne célként, hogy mindenki muszlim legyen "
Ezzel vitatkoznék, de az tény, hogy elvileg nem térítenek.
"Tehát ez bizony terjeszkedő vallás, de lényegesen emberibb és szimpatikusabb eszközöket használt a térítésre, mint a keresztény misszionáriusok, és toleránsan viselte azt is, ha valaki mégse tért be - egészen a közelmúltig"
Ilyen szempontból valóban. De a politikai hódításuk sokkal agresszívabb és más téren sokkal intoleránsabbak. Lásd a Mohamed-karikatúrákat! Szerinted ha a keresztények ugyanezt csinálnák néhány Jézus-karikatúra miatt, az milyen hatást váltana ki?
"AZ iszlám befolyása alatti területek növelésére folytatott fegyveres harc is dzsihád"
Ez így korrekt. Legalábbis ma. De eredetileg ez sem volt benne. Viszont manapság szent háború alatt a nyugati ember az iszlám hit terjesztését érti. Azt akartam kifejezésre juttatni, hogy ez nem része a dzsihádnak
Az ötödik lovas
Kedves Kérdező,
elég régi a kérdés, de én is válaszolok, egy másik hozzászólásomat vágnám be, mert erre vonatkozik, szájtépés lenne megint ugyanazt írni, amit 1 órája tettem meg.
A jihad szó NEM HÁBORÚt jelent. A jihad jelentése (erős) erőfeszítés. Egy nőnek is lehet jihadja úgy, hogy sosem harcolt háborúban, Itt pár példa: Vagyis nekem, mint muszlimának jihadom lehet az, hogy küszködök, (belső) erőfeszítéseket tegyek a munkahelyen a hijab viselésért. Az új muszlima jihadja lehet az, hogy belső erőfeszítéseket tesz azért, hogy képes legyen, azaz hogy legyen annyira erős, hogy fel tudja tenni a kendőjét. (ez a legjobb példám)
Sajnos a közvélemény mást tart a jihadról, mert egyes országokból (ahol tombol a radikális irányzat) sokan, elborult fanatizmussal néznek a más vallásúakra, és sajnos lehet nekik jihad az, vagyis az ő erőfeszítésük, hogy megszüntessék azoknak az embereknek az iszlám szerinti hamis hitüket és sajnos a létüket is - ezek a terroristák és ők mondják a jihadot háborúnak. :( Rettenetesen rossz dolgot művelnek, és az iszlám ezt elutasítja, de sajnos ők, ezek a terroristák hallatnak magukról a robbantásaikkal stb tehát úgy mutatják a vallásunkat hogy csak robbantgatásról szól és a káfírok (a nem hívők) pusztításáról. Ők félreértelmezik az Iszlámot. Az Iszlám a békéről szól. Én is békében élek a más vallású ismerőseimmel, meg az itteni magyarok is. Meg nagyon sok millióan a világban, csak mi nem radikalizálódtunk és nem hallatjuk a hangunkat mert az erőszakos kiabálás (nem szó szerint értve) olyan, mint a szamárbőgés, nem kellemes dolog....
az Ötödik Lovas nagyon jól tud dolgokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!