Ha léteznek földönkívüliek és fejlettebbek nálunk, mi lenne az a dolog amiért felvennék velünk a kapcsolatot?
Nem értem ha valami annyival fejlettebb lenne nálunk mi haszna lenne neki,hogy velünk találkozzon?
Semmi érdeke nem lenne,meg ha már valami annyival fejlettebb még a kíváncsiság is rossz mérőeszköz,ha valami annyival fejlettebb nem hiszem,hogy mi lennénk az elsők akivel találkoznak.
Vagy egy másik ilyen teoria például mi fejlődünk sokat és eljön az idő,hogy találunk földönkívüli életet de az még az őskorban van közbe avatkoznánk a fejlődésbe vagy pedig csak megfigyelnénk őket?
Igaz is lehet, de én a biomassza eredményeit is a biomasszához sorolnám.
Szóval a lényeg, hogy maga az élet az egyetlen plusz, amiért mondjuk pont ide érdemes jönni.
Kizárólag kiirtás céljából, hogy a naprendszer anyagát is nyugodtan felhasználhassák a saját fejlődésükhöz.
Az ember ugyanezt fogja tenni. A csillagközi utazás mesterséges módon olyan erőforrásigényes, melynek kivitelezése lehetetlen békés ideológia mellett, és kizár minden biológiai értéket, az élet szeretetét.
Mondjuk szerintem az is tisztázásra szorulna, mit értünk egyáltalán a születésünk óta belénksulykolt "fejlődés" alatt. Ha most egy aranyhalat látnánk hátul propellerrel, elöl légzőkészülékkel, vagy épp egy komplett járműben ücsörögve, mert már úszni sem tud a nyomorult, de megoldotta, az nyilván fejlettebb lenne mondjuk egy sügérnél? Esetleg génmódosítást hajtana végre magán, hogy szárnyai nőjenek és metánlégkörben is jól ellegyen? Minden értéket, létfetételt, amitől ő az lehetett ami, a puszta hali mivoltát sutba dobja annak érdekében, hogy repülhessen, felfedezhesse az univerzumot, benépesítse és átalakítsa. Nincs már szüksége vízre, párzásra, kellemes hűsítő áramlásra, gyönyörűen tükröződő titokzatos felszínre, fincsi izgő-mozgó táplálékra. Nincs szüksége "akvaroformálni" a bolygókat. Célja már nem fennmaradni, ennek érdekében szükség esetén jobb és ügyesebb halnak lenni, hanem pusztán terjeszkedni, mindenfelé.
Technológiai szingularitás:
"végül pedig egy hihetetlenül magas szintű intelligencia, amely fénysebességgel terjed az univerzumban"
És nyilvánvalóan felmészt minden elérhető részecskényi anyagot amely az útjába kerül - tenném hozzá, bár a fénysebebsség szerintem kis túlzás. Ilyennek nyoma sincs, sehol egy nyamvadt galaxis amiből sötét hiányfoltok jeleznék, hogy ott már a csillagokat is erőművekként kezelve befognák az energiájukat "fejlettebb" lények. Vagy eleve nem lehetséges biológián kívüli fejlődés, a Földihez hasonló folyamatok törvényszerűen dugába dőlnek mielőtt rászabadulhatnának az univerzumra; vagy az ember lesz az első ilyen (jó vagy rossz, ízlés szerint). Mondjuk a csillagközi meghajtás továbbfejlesztésére irányuló kísérleteik közben nem technológiai szingularitást sikerül rittyenteniük, hanem egy valódi fizikait - saját magukból.
Azt nem tudom, de ezért nem fogják felvenni velünk a kapcsolatot:
Ha logikusan gondolkodsz!
Én földönkívüliként többféle képességgel figyelmeztetés és segítségnyújtás miatt venném fel a kapcsolatot az emberekkel, mert időnként valljuk be h.lyeséget csinálnak, és bizonyos emberek kezébe a hatalom nem csak az emberekre lenne veszélyes, hanem közvetetten mindenre is.
Akik azon a fejlettségi szinten vannak hogy energiát korlátlan mennyiségben elő tudnak állítani annak bármely elem (a periódusos rendszeren túl is) létrehozása sem akadály. Csak mi vagyunk azok akik gyűjtögetnek és bányásznak a mai napig.
Őket csak a biológia érdekelheti szerintem.
Gondoljuk át fordítva a dolgot, mit tennénk mi egy adott szituációban.
PL: Kifejlesztjük az első csillagközi utazásra is alkalmas technológiát a többgenerációs kolonizációs űrhajót.
Látunk egy bolygót nem túl messze és már elég fejlettek vagyunk hogy látjuk élet van rajta.
Elindítjuk az előbb említett hajót és pl 5 fényévre megy 500 év alatt. (Ami igen gyors. Nem megállítható, nem visszafordítható.) De közben kiderül (Mert pl a földön közben fejlettebb távcsöveket építenek és megüzenik ennek a hajónak.) hogy ott volt egy a földi középkornak megfelelő civilizáció és mire odaérünk már rádióznak mert fogjuk a rádiójeleiket tehát pl az itteni 30-as éveknek felel meg a szintjük. Még ekkor is jóval fejlettebbek vagyunk náluk odaérkezéskor. Visszafordulni nem lehet. Akik 500 éve több generáció óta úgy nőttek fel a hajón azt a bolygót mint célt a saját új otthonuknak tekintik.
Az ottaniak meg lehet nem látnak minket szívesen.
Vajon mi fog történni?
Szerintem könyvelve van a konfliktus!
És a hajónk legénysége erőszakkal is le fog telepedni és civilizációt alapít. Kitör a háború. Az ottaniak lopnak a technológiánkból és sajátot fejlesztenek belőle. Előbb utóbb felül kerekednek mert többen vannak és mert mondjuk a bolygó nagy része az övék maradt és a mi civilizációnk egy földrészre vagy egy nagy szigetre korlátozódik. Könyvelhető a bukás, de lehet csak újabb 500 év után.
És most írtam egy sci-fi sztorit aminek minden jogára igényt tartok! XD
Optimistább verzió:
Odamegyünk, lövöldözés nélküli kapcsolatfelvétel, adunk nekik technológiát, amivel kiváltják a fosszilis energiahordozókat, cserébe azokat kérjük vegyitechnológiai célra, annak eredményeiből is juttatva nekik.
Bartellbiznisz.
És mindenki boldogan élt, amíg meg nem halt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!