Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » És a piros "golyók" mik,...

És a piros "golyók" mik, amiket felfűnkek rájuk?

Figyelt kérdés
Ha már a villanyvezetékeknél járunk, engem gyerekkorom óta nagyon izgat ez a kérdés. Minden autóutunkon számoltam, hány gyöngyöt láttam út közben.
2010. máj. 8. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Bocs nem értem, leirnád még 1x? Hol vannak piros golyok ?
2010. máj. 8. 21:17
 2/8 sulfur ***** válasza:
100%
Szerintem az utakat keresztező 220 ill 400 kV-os távvezetékeken látható piros gömbökről van szó. Nyilván az utak felett repülő helikoptereknek jelzi a vezetékek helyzetét.
2010. máj. 8. 21:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak arra valók, hogy a vezeték jobban látható legyen - mezögazdasági repülögépek stb számára .
2010. máj. 8. 21:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy az alacsonyan szálló repülők,helikopterek,sárkányrepülők figyelmeztetésére szolgálnak.(Én azért a kérdésed átfogalmaznám!)
2010. máj. 8. 21:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Az előző kérdésre reagálva tettem fel ezt a kérdést.

Az utak melletti nagyfesz. villanyvezetékeken régen nagyon sok helyen hatalmas piros gömb alaku valamik voltak. Valahol két oszlop között kb. félúton. Mostanság kevesebbet látok. Hirtelen az M3 jut eszembe Gyöngyös magasságában. Ott tuti van ilyen.

Nagyon látványos, de hogy mi a csuda ez?

2010. máj. 8. 21:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja-ja látom már! A kérdésben azt akartam írni, hogy felfűztek rájuk! Bocs.. elgépeltem.
2010. máj. 8. 21:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ma is tanultam valamit, bár bevallom egy álmodozásnak, képzelgésnek vége szakatt! Kicsit üresebbnek is érzem ezzel magam.

2010. máj. 8. 21:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Miért, mit hittél, mik azok? Átjárók egy másik világba? :D
2010. máj. 9. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!