Honnan ered az, hogy a kislányok színe a rózsaszín, a fiúké pedig a kék?
Figyelt kérdés
Lehetett volna fordítva is2017. febr. 10. 10:25
1/5 anonim válasza:
Fordítva is volt, a rózsaszín a férfiak színe volt.
2/5 Wadmalac válasza:
Újkori divat. Kétszáz éve fordítva volt.
3/5 Tislerics Máté válasza:
fú most megnyugodtam! Szüleim szerint imádtam anno a rózsaszín színt (mint olyan)! :D Nyilván akkor még nem alakult ki bennem a rózsaszín = lányos sztereotípia, vagy "elvárás"...
Bölcsiben biztos megvetettek amikor a rózsaszín kisbusszal játszottam... :D
5/5 anonim válasza:
A vörös a háború színe, ennek az enyhébb változata a rózsaszín. Ezért volt eredetileg a rózsaszín a fiúk színe, a lányoké pedig a lágyabb és finomabb kék.
Az, hogy miért cserélődött ez meg, nem pontosan tudni. Viszont azt számtalan tanulmány bizonyítja, hogy a gyerekek eredendően nemtől függetlenül, jórészt egyéni ízlésüknél fogva vonzódnak adott színekhez, pusztán a környezet elvárásai miatt fognak később a lányok a "lányosabb", a fiúk pedig a "fiúsabb" színekhez vonzódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!