Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Jogosan akadtam ki?

Jogosan akadtam ki?

Figyelt kérdés

-Lehet, hogy a téma rossz-

Jogosan akadtam ki?

5 éves nyelvi előkészítős gimibe járok, még fél év van hátra és kirepülök. A probléma: Letettem a komplex felsőfokú nyelvvizsgát és unatkozom az órákon. Nem kapok mentességet az órák látogatása alól. A többiek közép szinten sincsenek, csak néznek ki a fejükből, a teljesítményük egy nagy büdös 0! Osztályozóvizsgát nem szeretnék tenni, mert ismerem a tanáromat és tuti, hogy kib...szna velem.

Vélemények?

2017. febr. 1. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:
44%

1. Nem tudok azonosulni azzal a problémával, hogy "unatkozom". Olyan nincs, hogy nem találnám fel magam.

2. Nyelvet az ember "papírért" nem tanul. A használhatóságáért tanul. Ami a fejedben van, senki sem veheti el tőled. Ezért annak sincs jelentősége, ugyanarról a dologról hányféle és milyen minősítésű "papírod" van.

3. Két fél kapcsolatában olyan nincs, hogy az egyiken múlik minden. A kapcsolat lényege, hogy egyik hat a másikra és viszont. Tehát önmagáért való "kib.." nincs. Azért mindig mindkét fél felelős, legfeljebb nem egyforma mértékben.

4. Ehhez az egészhez a többieknek semmi közük. Te egy csoporthoz tartozol, mert a dolog csak így működik. A csoport olyan, amilyen, és mindig az egyes személy alkalmazkodik, nem pedig fordítva. Itt inkább beilleszkedési, kommunikációs probléma van, nemcsak a csoporttal, hanem a tanárral kapcsolatban is. És ez rajtad múlik.

2017. febr. 1. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Óralátogatás alól csak akkor kaphatsz felmentést, ha leteszed az osztályozóvizsgát.

Ennyi, ez a törvény, a tanár nem azért nem engedi meg, mert g*ci, hanem mert ez a szabály.

Egyébként ha elsőfokúd van, nem hiszem, hogy ne tudnál letenni egy osztályozóvizsgát, még akkor is, ha g*ci a tanár.

2017. febr. 1. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha a komplex felsőfokú nyelvvizsga sikerült, valószínű az osztályozó is sikerülne. Ha kettesre vagy hármasra, akkor annyira, de tuti sikerülne. Szerintem egy próbát megér. Ha már úgyis tudod az anyagot, és már van belőle nyelvvizsgád (ami a sulikban lévő óráknak a célja), akkor ugyan miért kéne továbbra is bejárnod a semmiért? A másik lehetőség, hogy beszélsz az igazgatóval, és elmeséled neki ezt az egészet.
2017. febr. 1. 16:19
 4/6 A kérdező kommentje:

Igazából csak a véleményekre voltam kíváncsi!

Igazán az bosszant, hogy meg annyit sem kaptam a szaktanártól, hogy ügyi vagy. Nem kell semmiféle lelki simogatás. Mindenki más mindig meg van dicsérve- tudom én, motiválni kell őket-

A másik dolog, hogy akkor azért 'elkérik', amikor a statisztikát kell csinálni.

2017. febr. 1. 20:04
 5/6 Wadmalac ***** válasza:

Nem tartom irreálisnak azt, hogy egy tanár nem reagál pozitívan egy diákjának a tőle függetlenül, az ő tárgyában elért eredményére.

Általános iskola elsőben kaptam egy intőt az ellenőrzőmbe a következő szöveggel:

"olvasás órán a pad alatt olvasott".

Voltam olyan pofátlan, hogy amíg a többiek a betűket tanulták, én a pad alatt egy sci-fit olvastam.

:D

De ettől függetlenül, a probléma megoldható, csak egyszerűbb mérgelődni, mint lépni a megoldásért.

Az előzők jól mondták.

- Igazgatótól magánmeghallgatás keretében véleményt kérsz. Nem elkezdesz panaszkodni a tanárra, hanem tárgyilagosan előadod a problémát: le vagy vizsgázva a tárgyból, de bent kell ülnöd órán, akkreditálható-e a vizsgád vagy meg kell írnod az osztályzó vizsgát.

- Ha meg kell írnod, tapintatosan jelezheted, hogy nem bízol a vizsgáztató tanár objektivitásában, ha ezt kulturáltan teszed, az igazgató is oda fog ügyelni a témára.

2017. febr. 2. 08:57
 6/6 A kérdező kommentje:

Ma kaptam meg a hivatalos elutasítást, miszerint nem indokolt, hogy ne járjak be az órákra- nincs semmiféle felmentő tényező -

Az osztályozó vizsgára sajnos nincs mód. Ezt a pár hónapot már kibírom! :)

Köszönöm szépen mindenkinek.

Tanuljatok nyelveket!

2017. febr. 2. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!