Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Stirlingnél a hengerbe pára...

Stirlingnél a hengerbe pára lecsapódás hogyan oldható meg?

Figyelt kérdés
Most így végig gondolva, zárt tér, melegítés során gőz, vagy pára keletkezik ami ugye nem tud szabadulni mert zárt tér, abból meg víz keletkezik, ami a henger falán lecsorog, vagy tévedek? Youtube videókat nézve az egy tiszta vákumos tér kéne hogy legyen, s videókba semmi nyoma hogy ilyen előállna
2017. jan. 13. 16:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem fog a végtelenségig gőz/pára keletkezni, mert ugye zárt rendszer. Az a mennyiség pedig elhanyagolható (szerintem), ami a benne lévő levegőben alapból is megvan. Elfér.

Ha tiszta vákuumos tér lenne, akkor nem keletkezne légnyomás a hő hatására, így a dugattyú nem mozdulna. Értelmetlen lenne.

2017. jan. 13. 16:23
 2/2 anonim ***** válasza:
A lecsapódást egy külön hengerben (tartályban) oldják meg, hűtéssel. Az így keletkezett vákuummal "szívják" meg a dugattyút, ami a munkát végzi. A kondenzátumot hevítéssel újra elpárologtatják, és bevezetik a dugattyúhoz. Én olyan 20kw-os generátort láttam, aminek a stirlingjében éter volt, és pb, vagy földgázzal fűtötték. Olajcsere, szerviz, 20.000 óránként.
2017. jan. 13. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!