Ha valaki megoldja hogy képes a fekete lyukon keresztül fényt átengedni úgy, hogy a kimenő fény jelét is tudni fogja, és érzékeli a helyzetét a lyuk másik végén, Nobel díj jár érte?
Vagy valamelyik 3 betűs national szolgálat lenyúlja a terveit, és az illetőt meg félreállítják?
Ha jól tudom hasonló a kísérletezés oka a svájci cern laboratóriumban.
De ott még megakadtak azon a szinten, hogy az anyag mérete és a fekete lyuk mérete, atom méretű.
Akkor az ottani tudósok miért kapják a fizetést?
Amióta fennáll a kutatólabor, nemigazán publikáltak olyan dolgot, ami nobel-díj várományos lenne.
Vagy őket is inkább a 3 betűs szolgálatok támogatják, hogy az eredményeket majd mindegyik(vagy az egyik) a saját céljaira használja fel?
Ja most nézem, gyakolratilag mindenki, aki pontozott, mindenhova ugyanazt nyomta, legalábbis minden % 60-62.
Hát ennek volt értelme.
Ülj le, fiam, egyes.
:D
Ez is 62. :D
vicc.
Nem mintha számítana.
Sorry, off lezárva.
8#as válasz jelenleg 100%-os! :D
lehet mindenki egyetért a kérdező vbk fogyasztásával kapcsolatban? :D
A kérdező is? :D
bocs ezt még muszáj volt offolnom... :D
amúgy szerintem lassan át fog kerülni a kérdés humor kategóriába, úgyhogy mindegy is... :D
"8#as válasz jelenleg 100%-os! :D"
És tényleg, jogosan, gyorsan én is zöldítettem. :D
"amúgy szerintem lassan át fog kerülni a kérdés humor kategóriába, úgyhogy mindegy is... :D"
Na ezért reagáltam most. :D
Elsőre azt gondoltam, hogy ez a kérdés az ezotériába illik.
De ott azért ennyire nem hülyék... konteó kategória nincs?
Itt lenne az ideje.
Ez a kérdés még mindig a tudományokban van?
Azért ez már mindennek az alja. NEM kellene hagyni.
Wadmalac: Amúgy," A fekete lyuk definíciója, hogy NEM lép ki belőle többet a belépő fény. "
Nyehh, igen, de ha azt vesszük nem :)
A fény ugyebár elektromágneses sugárzás, a Gamma-sugárzás is elektromágneses sugárzás, szóval a Hawking-sugárzás során kibocsájtott Gamma sugárzás tulajdonképpen fény, csak nem az emberi szám által látható tartományon. Míg a belépő részecske talál számára egy olyan párt, amellyel annihilálódhat,így az már "kijut". Szóval, az, hogy "ami belép soha nem jut ki" sem teljesen pontos megfogalmazás.
De úgy tudom, hogy a Hawking-sugárzás még(?) nem bizonyított
De, teljesen pontos.
Ugyanis ez a sugárzás NEM belülről jön, hanem az eseményhorizont KÜLSŐ oldaláról.
Hát bizony, a mai tudásunk szerint az eseményhorizonton belülről még információ sem juthat ki.
Itt egyébként van egy kis vita az einsteini meg a kvantumfizika közt.
Szerintem elég messze vagyunk még attól, hogy eldőljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!