Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egymásba szerethet két testvér...

Egymásba szerethet két testvér, ha nem tudják, hogy vérrokonok? Mi akadályozza ezt meg?

Figyelt kérdés

Ez az ábra gondolkodtatott el:

[link]

Tegyük fel, hogy valahol ugyanígy több tucat gyerek születik egy házaspártól. Aztán ezek szétszélednek, nem ismerik egymást, de felnőttként találkoznak, anélkül, hogy tudnák, hogy testvérek. Ilyenkor lehetséges, hogy egymásba szeressenek?

2016. dec. 26. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Olyanról hallottam, hogy a nő az első gyereket örökbe adta, később férjhez ment, és lettek még gyerekei. Az örökbeadott fiú és a lánya egymásba szeretett. Csak véletlenül derült ki, hogy féltestvérek. Elég nagy botrány lett belőle.
2016. dec. 26. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Persze, előfordulhat, mint ahogy elő is fordult már jó párszor a történelem folyamán.

[link]

Pont azért mert nincs semmi ami ezt megakadályozná, nincs bennünk valami mágikus jelzőrendszer, ami varázslatos módon megállapítja bárkiről hogy x%-ban rokon és egy bizonyos érték felett meggátolja az érzelmek kialakulását :D

2016. dec. 26. 15:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Gondoltam, az agy valahogy tudat alatt érzékeli, hogy közös a génállomány. Feromonok, arcszerkezet, vagy nem tom, mi alapján.
2016. dec. 26. 16:00
 4/6 anonim válasza:

Olyat még nem hallottam,hogy azonos házaspártól született testvérek egymásba szerettek volna, hiszen ők jobb esélyjel tudnak egymásról, de féltestvérekről már hallottam,ami természetesen kiderült.

De ez nem egy egészséges jelenség.

Szinte biztos,ha gyerekük születik, szellemileg és testileg nem lesz egészséges.

2016. dec. 26. 16:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Gondoltam, az agy valahogy tudat alatt érzékeli, hogy közös a génállomány. Feromonok, arcszerkezet, vagy nem tom, mi alapján."

Rosszul gondolod, semmi ilyen nincs, ezért ba´rmikor elöfordulhatna.

2016. dec. 26. 16:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Olyat még nem hallottam,hogy azonos házaspártól született testvérek egymásba szerettek volna, hiszen ők jobb esélyjel tudnak egymásról, de féltestvérekről már hallottam,ami természetesen kiderült."

Pedig elöfordul(hat), söt többször is történt már ilyen. A gyerekek valamiért kisgyerek korban külön családokban nevelödtek (örökbefogadás, nevelöszülök, illetve háborúban/után rengeteg család szétszóródott), és nem is tudtak egymásról.

"De ez nem egy egészséges jelenség.

Szinte biztos,ha gyerekük születik, szellemileg és testileg nem lesz egészséges."

Ez megint csak komoly tévedés, közeli rokonok esetében a valószínüség nö valamennyit, de közel sem biztos, hoyg bármilyen következménye is lesz. Emellett egyszeri ilyen közeli kapcsolat nem növeli jelentösen a valószínüséget, a sokszor emlegetett királyi családok esetében nem egy ilyen eset volt, hanem évszázadokon keresztül mindig egymás közt házasodtak - és ez a halmozott elöfordulás miatt lettek sérült gyerekek is, de természetesen nem mindegyik, söt legalább annyi egészséges lett, mint beteg.

2016. dec. 26. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!