A sónak, sós víznek van köze a savanyú íz kialakulásához?
Figyelt kérdés
Lehet a sós víz ilyen hatással az ételek, pontosabban az állatok húsának, valamint növények ízére? Vagy van a kettőnek bármi köze egymáshoz? Bármi! - laikus vagyok, mint nyelvészt érdekel.2016. dec. 15. 11:58
1/4 anonim válasza:
Nincs, a savanyú íz savas közeget fetétlez, mint ilyen inkább annak a jele, hogy megromlott az étel. Sőt, mivel a nagy mennyiségű sót lehet tartósaításra használni, inkább akadályozza folyamatot.
2/4 A kérdező kommentje:
Vagyis a sóval elkerülhető a savasodás?
2016. dec. 15. 12:05
3/4 anonim válasza:
Hmmm...viszont a savanyúdágokba kell a só.
(Káposzta, uborka, csalamádé)
4/4 anonim válasza:
Először is tudni kéne, hogy mit értesz só alatt. Sót, mint vegyületcsoportot vagy sót, mint konyhasót? A konyhasónak annyi köze van, hogy a só fokozza a nyelv ízérzékelő receptorainak működési intenzitását. Ezért van, hogy MINDEN édes ételbe is kell egy is só, mert bár nem sósra akarod csinálni, de a nyelved így erősebben érzi az ízeket. A savanyú íz kialakulásáért minden esetben egy sav, vagy ennek a SÓJA felel, amely savasan hidrolizál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!