Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A filozófia nem tudja meghülyí...

A filozófia nem tudja meghülyíteni az embert?

Figyelt kérdés

Úgy értem,hogy ha sokat foglalkozik filozófiai kérdésekkel,ha sok filozófiával kapcsolatos cikket olvas,ha sokat tanulja mint tantárgyat.Vagy például ha próbálja akár egyedül értelmezni.

Lehet butaságot kérdezek,de azért gondoltam erre mert a filozófia a gondolkodásra épül tulajdonképpen,és ha sok gondolat,ötlet,vagy kérdés van valakinek a fejében az nem "hülyíti meg"? Vagy például nem kezdi el másképp látni a világot?Nem kezd ő maga is akaratlanul mindenben kételkedni?

Nem akarok senki filozófia szakost,filozófia tanárt,filozófust megsérteni,nem azt mondom hogy ők őrültek.Ne értsen senki félre.Az ő helyzetük szerintem kicsit más,meg ők máshogy néznek a filozófiára (meg látjuk hogy sok filozófus nem is volt őrült) de én egy átlagemberről beszélek,akinek nem a filozófia a fő területe.

2016. dec. 12. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
átlag ember vagyok és elég sokat filózok, szerintem máshogy látom a világot mint a többi ember. Néha szoktam érezni hogy a sok gondolat ami a fejembe kavarog nagyon zavar, ilyenkor kicsit meditálok, kiürítem az elmém és sokkal jobb
2016. dec. 12. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"nem "hülyíti meg"?"

Ha egy labilis, vagy buta ember, akkor lehet.

Normális ember képes rendezni magában a dolgokat, és elég szilárd a világképe is.

2016. dec. 12. 13:23
 3/4 anonim ***** válasza:
49%
A filozófiálás lényege, hogy el tudd fogadni, hogy úgy gyártasz különböző elméleteket a téged körülvevő világ jelenségeinek kapcsolatairól, hogy közben sosem jutsz konszenzusra.
2016. dec. 12. 14:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés jó! A válasz: soha nem az a dolog hülyíti meg az embert, amivel foglalkozik, hanem ha azt túlzásba viszi a képességeihez képest.

A futás egészséges. De lehet úgy űzni, hogy akár belehalj.

A gondolkodás edzi az agyat. Éppenséggel megvéd a meghülyüléstől. De ha mást képtelen vagy csinálni, belelovalod magad egy kitalált problémába, amit mindenképpen meg akarsz oldani, de nem megy, abba bele lehet hülyülni.

Ez arra is rávilágít, hogy mindennek van mértéke, és az egyénfüggő. Ha elveted a sulykot, akkor az a dolog valamiképpen visszaüt.

2016. dec. 13. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!