Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » érez fájdalmat az aki öngyilko...

érez fájdalmat az aki öngyilkossági módként a fejbelövést választja pisztollyal vagy puskával?

Figyelt kérdés
elvileg az agyban nincsenek érzőidegsejtek de mégis hogy kell ezt elképzelni? láttam néhány videót ahol pár másodpercig összerándulnak utána az áldozatok, hogy éli meg ezt valaki?
2016. dec. 11. 19:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Ha az állad alá rakod a puska csövét, akkor el tudod sütni a kezeddel.
2016. dec. 12. 21:26
 22/30 BringaManó ***** válasza:

"De nézzük a túloldalt, mennyire törnél össze lelkileg attól, hogy ha utólag elmondják, mit kellett kiállnod, amiből semmire nem emlékszel? Semmiféle valódi szörnyű emléked nem kapcsolódnak hozzá.

Jelen témában, ha az eredmény halálos és a halál olyan gyorsan áll be,hogy a fájdalmat felfogni, feldolgozni, tulajdonképpen szenvedni nincs időd, akkor nem mindegy?

És mondom, a kérdés igazán filozófiai."

annyiból nemcsak filozófiai, hogy állatvédő mozgalmak, meg törvényi szabályozások garmadája szól arról, hogy lehetőleg minél fájdalommentesebben legyen megoldva az állatok "levágása" (disznó, ló, baromfi stb.), eletronyosan, elaltatósan stb. – szóval valamiért ezt a témát sokan fontosnak tartják a filzófiai síkon túl (vagy az alatt :-) is...

bár a fene tudja, hogy az állatok védelmében teszik ezt, vagy az a fő aggály, hogy az emberre gyakorol rossz hatást, hogy fájdalmat okoz más élőlénynek, és így tkp. önmagunk lelki egészségének a védelmében hozunk ilyen törvényeket, elhatározásokat...

juj, én is visszatévedtem a filozófiai síkra. :-)

2017. jan. 25. 08:09
 23/30 Wadmalac ***** válasza:

#22:

Hát ez a "humánus" állatkivégzés azért nem fájdalommentes. Akár elektromos, akár a malac kupánlövése vágás előtt.

Vagyis kábé annyira fájdalommentes, mint a főbelövés.

Persze, humánusabb, mint kibelezni, megsütni és utána lelőni. De azért nem az a kategória, mint amikor a család kedvenc beteg kutyusát elaltatják. Húsállattal, prémért tartott jószággal ilyet nem tesznek.

A homárt meg a mesterszakács élve vágja hosszában ketté és dobja a serpenyőbe.

Ez egy nagyon messzire vivő erkölcsi és filozófiai kérdés, ne vesszünk el benne.

Amit én kérdeztem és ami miatt felvetettem a fájdalomra utólag nem emlékezést, az nem ez.

2017. jan. 25. 11:41
 24/30 A kérdező kommentje:
szépen elkanyarodtatok az eredeti kérdéstől
2017. jan. 25. 12:38
 25/30 BringaManó ***** válasza:

#23: "Amit én kérdeztem és ami miatt felvetettem a fájdalomra utólag nem emlékezést, az nem ez."

azért van hozzá köze, nem? vagy valamit nem értek. :-(

#24: El.

2017. jan. 25. 12:46
 26/30 Wadmalac ***** válasza:

"azért van hozzá köze, nem? vagy valamit nem értek. :-( "

Jelen témában szerintem nem sok. Teljesen más téma az, hogy egy öngyilkos a halála előtti PILLANATBAN érez-e fájdalmat, mint amikor egy húsállatot fél óra késes nyisaztolással, vagy többszöri sima 200V árammal füstölésig kínozva nyírok ki (ezüstrókákat így nyírják ki, hogy ne sérüljön a prém).

A kérdés azon része, hogy számít-e utólag az a fájdalmam, amire nem emlékszek, ettől teljesen független téma, tiszta filozófiai.

2017. jan. 25. 12:52
 27/30 Wadmalac ***** válasza:

"szépen elkanyarodtatok az eredeti kérdéstől"

Hát kicsit visszakanyarodtunk, de szerintem ennél jobban nem nagyon lehet kivesézni a témát.

2017. jan. 25. 12:53
 28/30 Punisher62 válasza:
Az attól is függ hogy a fej melyik részére lő. Álltalában a halántékba lőnek. Véleményem szerint semmit nem érez.
2023. jan. 29. 13:14
 29/30 Punisher62 válasza:

Ha például a vadászfegyver csövét a szájába veszi, és elsüti a fegyvert

azonnali halált okoz, már csak az óriási gáznyomás miatt is. A fél feje szétrobban az illetőnek. Tehát a fájdalom teljességgel kizárt.

2023. jan. 29. 13:20
 30/30 EagleHUN ***** válasza:
Puskával is meg lehet csinálni ha a szájába veszi és a lábujjával húzza meg az elsütő billentyűt.
2023. febr. 1. 02:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!