Amerika az egyetlen olyan állam amely még nem vesztett háborút történelme folyamán?
Mi bajod? A kérdésednek nem volt köze a 3. Vh-hoz csak általánosságban háborúról szólt
Szlovákia meg kérlek 1993ban lett független, majd 50 évvel a 2.vh után. Addig csak csehszlovákia volt.
Németország már a Cseh–Morva Protektorátus létrehozását fontolgatta, ezért februártól a szlovák önállósodási törekvések mellé állt. Március 9-én ezért cseh csapatok szállták meg Szlovákiát, Tisót pedig lemondatták. 1939. március 13-án Hitler magához hívatta Tisót és Ferdinand Ďurčanský külügyminisztert, másnap pedig Háchát, akiket kész helyzet elé állítva meg is fenyegetett. A Szlovák Néppárt vezetőjeként és az autonóm Szlovákia miniszterelnökeként Tiso március 14-én Zsolnán kikiáltotta a „független” Szlovákiát.
tehát 1939 ben is függetlenedett és a németek mellé ált a háborúban így hát ők is vesztettek háborút.
Pontosan erre utaltam az #1-es válaszomban :)
Kérdező, Szlovákia önálló országként sohasem létezett 92-93 előtt (azóta pedig nem bocsátkozott háborúba). Előtte az a terület valóban Csehszlovákia része volt, de ennyi erővel meg az európai betelepülés előtt az USA területe is az indiánoké volt, akik viszont elvesztették a betelepülők elleni háborút. Tehát ezzel a logikával akkor az USA is vesztett már háborút.
Lehet vakerálni hogy ilyen befolyás,meg ennyire független és hasonlók,attól még Szlovákia létezett 93 előtt is önálló államként.
Más kérdés hogy nem sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!