Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Meteoritot találtam? (kép lent)

Meteoritot találtam? (kép lent)

Figyelt kérdés

Lehet rá esély, hogy ez egy meteorit? Olyan helyen találtam ahol nincsenek kövek, egy füves részen. Kráter viszont nem volt ott. Súlya 225 gramm, térfogata 100 cm3 körül van.

[link]

2010. ápr. 29. 14:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szerintem is kiömlési magmás, először én is andezitre gondoltam :) De hát ez alapján a kép alapján maximum annyi mondható el, hogy vasoxihidroxidos a felszíne. Akár üledékes is lehet, de nem tartom valószínűnek.
2010. ápr. 29. 15:48
 12/19 A kérdező kommentje:
Békés megyében találtam, folyó van a közelben, de több km-re innen. Vulkáni kőzetre gondoltam én is, de akkor meg hogy került ide? Kettétörni egyelőre nem szeretném, csak ha más lehetőség nem marad a kiderítésére. A hasadékban valóban valamilyen kristályszerű dolog van, nem kosz, sajnos nem tudok jobb felbontású képet csinálni.
2010. ápr. 29. 15:55
 13/19 anonim ***** válasza:

Hogy Kerülnek a kövek Stonhenge-be?

Vki odavitte, vagy ott felejtette..

2010. ápr. 29. 15:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Az a kristályszerű dolog, kvarc..

Sztem törd szét vagy fűrészeld keresztbe félbe (géppel(flex, gyémántkorong minimum)) és megláthatod a belső mintázat alapján, hogy mi is ez..

2010. ápr. 29. 16:00
 15/19 anonim ***** válasza:
gondolod, hogy a folyó mindig ott volt ahol most?
2010. ápr. 29. 16:00
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát Békés-megyében tényleg nem valószínű a magmás kőzet :) Egyre inkább hajlok arra, hogy metamorf. Lehet, csak egy sima kvarcit, az üledékes kőzetekből alakul át, szóval nagyon is elképzelhető Békés-megyében. Csak akkor nem tudom, miért mágnesezhető, de akár erős vasszennyezés is lehet benne, az megmagyarázná, csak szokatlan dolog. Anélkül, hogy látnám a friss törési felületet, vagy a karcszínét, sajnos nem tudok többet mondani :(

Egyébként tuti hosszú ideig víznek volt kitéve, ez tényleg látszik rajta.

2010. ápr. 29. 16:47
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg megkeresek egy szakembert, mert ha csak 1% van rá hogy meteorit akkor nem dobom még ki a kavicsot:) Ha érdekel valakit majd megírom az eredményt.
2010. ápr. 29. 20:35
 18/19 anonim válasza:

Mi volt a valami? :O

remélem kapsz e-mail t arról hogy írtam

2010. nov. 8. 20:31
 19/19 A kérdező kommentje:
Semmi nem volt :)
2018. júl. 3. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!