Meteoritot találtam? (kép lent)
Lehet rá esély, hogy ez egy meteorit? Olyan helyen találtam ahol nincsenek kövek, egy füves részen. Kráter viszont nem volt ott. Súlya 225 gramm, térfogata 100 cm3 körül van.
Erősen oxidált a felszíne, így elég nehéz megmondani róla bármit is. Nem is csoda, hogy ennyire oxidálódott, ha mágnesezhető, biztos magas a fémtartalma (de ettől még nem lesz meteorit).
A közepén a hasadékra sajnos hiába zoomolok, elég elmosódott, abban pici kristályok vannak, vagy csak "kosz"? Jó lenne, ha tudnál róla egy közelit csinálni.
A másik, hogy a legtöbb kőzetet elég nehéz így beazonosítani, általában eltörjük, és a friss törési felületet nézzük meg, mivel a belseje nem oxidálódott. Ha nem sajnálod, ezt is széttörhetnéd egy kalapáccsal, és csinálhatnál a belsejéről egy képet.
Egyébként így valami vulkanikusnak tűnik, de hát a fene se tudja. Jó ideje kinn lehet már, a víz teljesen szétette a felszínét, szóval nem csoda, ha nincs "kráter", de szerintem nem meteorit lesz. Pláne ha a hasadékban jól látom, és kalcitkristályok vannak, akkor aztán végképp sok ideje van ott.
Az ország melyik részén találtad?
vagy andezit.
gondolom van folyó/patak/tó a környéken ahol ezt találtad
Sztem semmiképp sem lehet meteorit mivel a csík benne üledékre utal..
Ez vagy üledékes kőzet, vagy egy megkövült ősdió :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!