Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ötven éve indult a keresés...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

Ötven éve indult a keresés intelligens (űr) lények után. Érdemes folytatni?

Figyelt kérdés
Szerintem igen, de lehet, hogy a módszer teljesen téves.
2010. ápr. 28. 21:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

nem mi fogjuk megtalálni,ők fognak megtalálni minket..azaz,hogy már meg is találtak,de nem hozza a NASA nyilvánosságra,mert tömeghiszti lenne..de ők maguk külön külön már próbálják felvenni a kapcsolatot..és miért egyenként?Mert az ember nagy csordákban brutális buta állattá vállik..Rögtön lelövi,megveri,bántja az ismeretlent..egyik elkezdi,és a másik ezt látván folytatja a rossz példát!Ufókat keresni nem fegyverrel kell,vagy ellenségesen..az fel sem merült senkiben,hogy pont előlünk bujkálnak szegények a roosevelti események után nem is csoda..

de nyugodtan folytassák,ugyan nem tudom hányan használnak rádióhullámot az űrbe..valószínű van jobb módszer is..ahogy a fénysebességnél is..

2010. ápr. 29. 08:20
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

" ...nem mi fogjuk megtalálni,ők fognak megtalálni minket..."

Nem értek ezzel egyet. Elképzelhető olyan eset is, hogy mi előbb találunk meg olyan fajokat, akik intelligensek ugyan, de nálunk fejletlenebbek.

Különben a jelenlegi módszerek a keresésre egy jól átgondolt logikus érvelést követnek. És bár lehet hogy lenne olyan, nem alkalmazott módszer, ami eredményt adhatna, de a legnagyobb eséllyel a mai keresési módszerek kecsegtetnek.

És igen, természetesen van értelme folytatni ...

maci

2010. ápr. 29. 09:53
 13/18 anonim ***** válasza:
73%
Vannak földönkívüliek, egyértelmű hogy miért nem látogatnak minket, azért mert a vallás miatt itt a földön olyan nagy háborúk törnének ki hogy az nem igaz:s
2010. ápr. 29. 12:59
 14/18 anonim ***** válasza:
74%

"Nem értek ezzel egyet. Elképzelhető olyan eset is, hogy mi előbb találunk meg olyan fajokat, akik intelligensek ugyan, de nálunk fejletlenebbek. "

aki nálunk fejletlenebb az még arra a minimális űrutazásra is képtelen amire mi képesek vagyunk, ergó csak akkor találhatunk rájuk, ha odamegyünk a bolygójukra. És mivel tudjuk, hogy több száz inkább ezer fényévnyire nincsenek lakott bolygók, így ez lehetetlen, mivel túl FEJLETLENEK vagyunk hozzá.

ha idejön egy idegen hozzánk, akkor az nálunk csak fejlettebb lehet. ennyi.

2010. ápr. 29. 14:42
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

" ...aki nálunk fejletlenebb az még arra a minimális űrutazásra is képtelen amire mi képesek vagyunk, ergó csak akkor találhatunk rájuk, ha odamegyünk a bolygójukra...

Ez sem igaz ebben a formában, hiszen rádiózni például ők is rádiózhatnak. Nem kell űrutazók legyenek, elég ha mi a rádiójeleiket fogni tudjuk. És odamenni sem kell értelemszerűen :P

És gondold csak el mondjuk 1 millió éve voltak azon a szinten, ahol mi a rádiózás "hajnalán" voltunk. Annak a korszakuknak az esetleges jelei eljuthatnak ide még 1 millió fényévről is. Ergo akár fejlettebbek is lehetnek nálunk JELENLEG, bár mi az akkori állapotukat "látjuk".

" ...És mivel tudjuk, hogy több száz inkább ezer fényévnyire nincsenek lakott bolygók ..."

Nem tudjuk vannak-e lakott bolygók ilyen távolságon belül, nem értem mért állítod ezt :)

maci

2010. ápr. 29. 17:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Eddig kb.50 fényévet "hallgattunk" le,ugye?!Ez még szinte semmi,sajnos.

Én azért bízom benne,hogy még az életembe lesz hír amely erről a fantasztikusan nagy felfedezésről szól!

Rádión "beszélgetni" más civilizációkkal?

Kérdés és válasz 100 év különbséggel?

2010. máj. 3. 10:40
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

" ...Eddig kb.50 fényévet "hallgattunk" le,ugye?!"

Dehogy ... Ennél lényegesen nagyobb távolságból is vettünk már rádiójeleket (más kérdés, hogy nem intelligens lények rádiójelei ..) Szerintem Te kevered azzal, hogy a mi jeleink vehetők kb. 50 fényéves körzetben.

maci

2010. máj. 3. 14:40
 18/18 anonim ***** válasza:

Valóban nagy marhaságot írtam!:)De legalább nem direkt!:)

Kösz az észrevételt,néha nem gondolkozom!

2010. máj. 3. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!