Meg akarom tanulni az elektronikát hol kezdjem?
Az elektronika alapjaihoz kb. a négy alapművelet kell. Ha belevisznek fazorokat meg komplex számokat, az kicsit macerásabb, de az már nem tartozik az alapokhoz. Esetleg a logaritmus kellhet még, de az nem annyira vészes, ha a hatványozást érted.
Miket tanultok, milyen témakör, aminek nem megy a matek része?
"Nem tudom hol kellene kezdenem, mit tanúljak, hogy megértsem és menjen. Vagy hagyjam az egészet mert be kell látni nem vagyok reálos beállitottságú?"
Ne vedd sértegetésnek de valószínű pont ezért nem lettél reál beállítottságú. Ugyanis ezekhez a tárgyakhoz jó logikai érzék és érdeklődés melett "segg" is kell. Főleg a matekhoz.
Azt addig kell gyakorolni amíg nem megy. Ha nem megy tovább gyakorolsz. Sorra töltöd ki a példatárakat, pár év és hopp már autómatikusan menni fog minden.
Sosem késő nekiállni. Viszont ha ezt egy tanfolyam közben kell megtenned, hát nem foglak irígyelni a szabadidőd miatt...
"hol kezdjem?"
A képzésen hol kezdtétek? Próbálj úgy haladni, és ha nem értesz valamit, akkor tedd fel konkrét kérdésként.
Amúgy elsőként én a feszültség, áram, ellenállás fogalmakat tisztáznám. Ha azok megvannak, akkor onnan már minden tisztább lesz kicsit.
Használhatod eleinte a vízvezetékes analógiát is, ahol a víz nyomása a feszültség, adott idő alatt átfolyó vízmennyiség az áram, és mondjuk egy elzárócsap állása az ellenállás.
"Logaritmust viszonylag ritkán használjuk"
Azért a decibel, vagy lin-log karakterisztika ábrák, stb. előfordulnak itt-ott. Szögfüggvények sem feltétlenül kellenek az alapokhoz, ne ijesszük el a kérdezőt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!