Egy fényképen lévő személy magasságát hogyan tudnám kiszámolni/megbecsülni?
"Van pár tárgy a képen, de azok magasságát sem tudom"
Akkor sehogyan.
Kérdező, azt elfelejtettem hozzá tenni, hogy természetesen az pld. hibát okoz, hogy a fényképező optikai tengelye nem merőleges az ember hossztengelyére. Meg ha összegörnyed mondjuk, valamint egyszer egy bulvárlapban azt olvasta az egyik kollégám, hogy az ember nem ugyanolyan magas este, mint reggel, és a felesége ezt az ajtófélfával igazolta neki. :)
Ha megvannak a kívánt adatok, nyilatkozd ki.
Na, aztán ki pontozta le a második hozzászólásomat? :D Neki elmesélném egyik kollégám kedvenc történetét.
Szakmai vizsgán vett részt, és a vizsgabizottság többi tagja a kérdések megfogalmazásánál némi tájékozatlanságot árult el. Egy ideig hallgatott, majd azt mondta: na, akkor tekintsük a vizsgabizottságot megbukottnak - a vizsgázó még megadhatja a jó választ a kérdésre. :)
Mennyit megy össze egy ember egy nap? És ennek mi köze van ahhoz, hogy éppen a képen milyen magas?
Nem lesz másmilyen magas a képen, mintha esete lenne, vagy reggel, amikor számolod.
"Mennyit megy össze egy ember egy nap?"
Pár centimétert.
"És ennek mi köze van ahhoz, hogy éppen a képen milyen magas? Nem lesz másmilyen magas a képen, mintha esete lenne, vagy reggel, amikor számolod."
Így tehát ellenőrizni nem lehet, vagy másképpen szólva az eredmény nem biztos, hogy bármire jó. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen bonyolult gondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!