A léghajó technolokia alkalmas lenne, felvenni a versenyt a mai repülögépek-kel?
egy léghajó boeing c-17 vagy airbus A-280 hajtó müvel képes lenne repülni vagy egyböl szét túrana a nyomástól ?
teher szállitásra vagy repülögép hordozó anyahajóként alkalmas lenne ?
belföldön ,képes lenne kamiont helyetesiteni a leghajó?
Attól függ hogy miben akarod kiváltani.
- Sebességben biztosan nem.
- Viszont biztonságos utazásban, esetleg teherszállításban még lehet szerepe.
- És ha már biztonságos de lassú utazás akkor látványos luxusléghajó! Vagyis szerintem nyaralásra, luxusutakra, éteremmel stb felszerelve biztosan van jövője.
- A teherszállítás kiváltása felől kétségeim vannak, mert bár igaz hogy légvonalban haladhat, a teher növekedésével rendkívüli mértékben kellene növelni a felhajtóerőt és a ballonméretet. Ami sokkal sokkal több méregdrága hélium használatát jelentené!
(Ami azért lassan el szokott szökni, még a ballonzsákon keresztül is, mert nagyon kicsi atom!)
- Sugárhajtóművek ballonon való használatára már én is gondoltam. De arra jutottam hogy ennek fizikai akadályai vannak!
A ballon közepébe kellene tenned az 1db hajtóművet, hogy stabil legyen a szerkezeted, tehát a ballon orrától a faráig egy "cső" alakú üreg lenne és ennek közepén a hajtómű (A ballon középvonalától egy kissé lejebb!)
Ha az aljára szerelsz a fülke alá 1db hajtóművet forogni kezd az egész.
Ha kettőt szerelsz a két oldalára, a ballon középvonalában talán működhetne, de nagyon meg kell erősíteni a rögzítési pontokat. Pont azért amit a kérdés alatt írtál, ne "dúrja" szét. Mivel a ballonnak nagy a légellenállása, a 2db túl erős sugárhajtómű el akarna szakadni róla!
Én Eagle Hun nézetét osztom, szerintem ha van jövője, az elsősorban a luxusutazásokban rejlik. Nagyjából úgy kéne elképzelni, mint ma a luxus hajóutakat. Tehát mindenféle kényelmi és egyéb dologgal szerelik fel a léghajókat, és magas szintű kiszolgálást biztosítanak a fedélzeten.
Illetve még a sétarepülést válthatja ki. Nagyjából úgy, hogy felszáll egy adott területen, tesz mondjuk egy egy órás kört, és leszáll. Közben az utasok pedig gyönyörködhetnek a tájban. Balatonon simán el tudnék egy ilyet képzelni.
No persze, hogy a polgári repülést vagy a teherszállítást kiváltsa, azt nem hiszem.
Kicsit összeszedettebben úgy lehetne fogalmazni, hogy akkor van jövője, ha nem egy már meglévő szolgáltatást akarunk kiváltani vele, hanem egy teljesen újat létrehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!