Mi történik akkor ha megáll a Földünk? Ugyan úgy megy minden tovább vagy valami egészen furcsa dolgok lehetnek?
A kérdés kicsit szürreális de megválaszolható. Attól is függne, ami történne, hogy hirtelen áll meg, vagy csak szépen lassan. Ha szépen lassan, akkor 6 hónapig lenne napsütés az egyik felén, közben a másikon sötét, és hideg tél. Szóval az emberiségnek fél évenként vándorolnia kellene. Ha pedig hirtelen állna meg, akkor minden darabjaira szakadna, mert a földön még minden mozgásban lenne, amikor az már megállt.
Nagyjából ezek lennének a fő tényezők.
Amit a kérdező írt, az a tudomány arculköpése.
Amit az előző írt, az is.
Szomorú vagyok, hogy ezek a kortársaim, és ugyanabba a fajba tartozunk.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 14:10
Na minek kell oltogatni a másik válaszolot? Ebben az percben néztem meg a Known Universe - Sebesseg című tudományos filmet, és azt mondja a féri hogy a FÖLD forgása és keringési mozgása megállna akkor valoban a nap fele indulnánk el és bele csapodnánk mert a gravitácio ezt tenné. És ez a centrifugális erő miatt van hogy a saját pályáján marad. CSAK MÉG ŐK SEM TUDJÁK HOGY MITŐL ÁLLT ERRE A PÁLYÁRA ÉS HOGY miért nem változik a mozgási tere semmilyen irányba. PL gondolok arra hogy mindegyik bolygo egysikon- vizszintesen rendeződik és pl nem függőlegesen vagy merőlegesen keringenek a nap körül.
"Mi a baj azzal a válasszal hogyha megáll Föld forgás akkor úgy módosul a pályája hogy egyenesen a napnak tart?"
Csak néhány apróság, impulzusmegmaradás törvénye, perdület megmaradás törvénye stb. Miért módosulna a Föld pályája?
"Na minek kell oltogatni a másik válaszolot? Ebben az percben néztem meg a Known Universe -..."
Ha a keringés leáll, nyilvánvaló hogy Napnak ütközne. De mitől állna le? Egyébként te nagyon félreérthettél valamit abban a "tudományos" fimben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!