1/7 2*Sü válasza:
Hát így első ránézésre olyan, mintha egy logarléc lenne zsebóra formában megvalósítva. Kvázi egy zsebszámológép.
2/7 anonim válasza:
Második ránézésre is kör alakú logarléc.
3/7 anonim válasza:
4/7 EagleHUN válasza:
Mechanikus matematikai gép, ahogy előzőek is írják.
Logaróra, számolásra való, valószínű Orosz gyártmány ahogy az előző beíró cikkéből kiderült. Érdekes.
A gyűjtők sokat adnak egy egy jó állapotú darabért!
Szerintem többet ér mint 25 Euró.
Gyakorlati haszna már csak akkor lesz ha eljön a végleges áramszünet és a nap sem látható (nukleáris tél pl) így energia nélkül marad az emberiség, ha ekkor bonyolult számolásokba kezdenél és nincs abakuszod meg ilyesmi, ez még jól jöhet... :)
6/7 anonim válasza:
#4: Én úgy tudom, hogy katonai jelentősége még mindig van a logarlécnek, mert -50 fokban vagy vízen átgázolás/úszás után (vagy akár víz alatt), illetve atomcsapás közelében is működik.
7/7 EagleHUN válasza:
Ez igaz utolsó.
Bár a zsebóra kivitelű logarlécre a vizes dolog csak akkor érvényes ha vízálló is (a képen lévőről ezt kétlem)!
De ha mégis vízálló akkor többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!