Milyen egyetemet/szakmát tudnátok ajánlani?
Pénzügy és számvitel: [link]
Ez az első, amit a Google kidobott pénzügy és számvitel-re.
Fogalmam sincs mit csinálnak, ha elvégzik, vagy mik a fő tantárgyuk. Nem követtem, annyira nem érdekelt. Matek és szabályzatok - ennyit hallottam tőlük. Mérlegképes könyvelő mindenhova kell, de azt fejleszteni is kell folyamatosan. És meg lehet belőle élni. A többit fogalmam sincs mit csinál, de itt egy cikk:
(Azok a kezdő fizuk nem túl csábítóak mondjuk. De akit ismerek, hogy ebben dolgozik, az 2.5-3szor ennyit keres.)
Az összes szak és iskola az alapján ítélhető meg, hogy milyen a záróvizsga tétele. A többi csak marketing bullshit, amit kiírnak ilyen helyekre. Az államvizsga tételeket meg nem találom. De ha választani akarsz sulik között érdemes elkérni valahonnan és megnézni egy hozzáértővel, hogy melyik tűnik versenyképesnek. Mert hiába végzel el egy szakot a rekettyés melletti Röcsögefalván, ha azt senki nem fogja értékelni a munkaerő piacon.
Sajnos én is olyan egyetemet végeztem, ahol a záróvizsga kb 25 évvel ezelőtt volt számon-kért és 4-5 éve kiröhögtek vele rendesen mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!