Szerintetek ez a kis videó "műszakilag/technikailag" milyen?
15 éves fiú vagyok, imádok filmezni és videózni. Ebben a videóban nem a történet a fontos, mivel nincs is, hanem csak más emberek véleményére vagyok kíváncsi. A videó célja, hogy elringasson egy más világba... Várok bármilyen véleményt/kritikát. :)
https://www.youtube.com/watch?v=nhK39zTqtdc
Nos. Nézzük kívülről. Mire jó ez a felvétel? Milyen üzenetet ad át? Ez hogy kötődik a címhez? Ilyen szempontból a videó egy kicsit üres. Igen, kétségtelenül átad egy hangulatot, de ez nem túl erős üzenet. Nem kimondottan rossz, csak nem kimondottan jó. Tipikusan az, amit ha végig is nézel, nem fogod elküldeni egy barátodnak, hogy „ezt a videót nézd meg”.
A videó nagyon „statikus”. Javarészt növényeket mutat. Néhányat fújja a szél persze, de mégis olyan mozdulatlannak tűnik. Meg van rajta egy kutya. Ő hogy jön a képbe? Ha ő a képbe jön, miért nem jön a képbe egy pillangó, egy madár, egy hangya, vagy valami? Oké, ha egy szegény elpusztult kutyának állít emléket a videó, és a kutya gazdájának készült, úgy még ez valamennyire érthető lenne, de ahhoz képest meg túl sok a növényeket mutató kép, meg akkor is indokolatlanul mozdulatlan az egész. Ha nem ez a helyzet, és a mozdulatlanság szándékolt, akkor meg túlságosan megtöri ezt a kutya.
Technikailag is vannak hibái. Néha túlexponált, alulszaturált képeket, sötétebb, színesebb képek követik. Lehetett volna jobban egyeztetni a különböző videórészek szaturációját. Észrevehetően túl sok a lens flare, ami adott esetben ad persze egy extra hangulatot, de hol van, és akkor nagyon, hol meg a teljes hiánya van. Ez is zavaró egy kicsit, kissé kaotikussá teszi az összképet. Nem tudom, hogy utólag lett-e effektelve, vagy természetesen jött létre a lens flare, de mindkettő korrigálható. A videorészletek hossza is kissé kaotikusan változik. Az első snitt pl. vagy 20 másodpercig látszódik, 1:25-nél meg van egy snitt, ami 2 mp-ig látszódik csak. Néha a képek túl közeliek, egy virág nem is fér rá a képre, pláne még mozog is. Pl. 1:28-nál, vagy 2:02-nél. Vannak tűéles, és homályos képek. Valahogy az egészet lehetne jobban egységesíteni.
Ennek ellenére az összkép nem pocsék, vannak érdemei, és érdemes foglalkoznod vele, de vizsgálódva számomra vannak zavaró tényező is.
Alapvetően egyetértek az előttem szólóval, szerintem is kevesebb effekteléssel jobb lenne (meg a felvétel előtt letakarítani az objektívet, ne legyen ennyire koszos).
Csak azt írom le amit előttem nem írtak le.
A kézből felvett részek nagyon remegnek. Ha még nem megy stabilan a kézből mozgás kamerával maradjon statívon bátran, úgy is lehet szép felvételeket készíteni. Az egyszerre két irányú mozgások itt kicsit zavaróak, főleg ha még remeg is a kép közben (1:55 környékén távolodás és közben forgás és remeg az egész).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!