Ha egy esemeny bekovetkezese 100%-os, akkor ezt miert kell felpumpalni 300%-ra? (ez valamilyen matek-csel, vagy csak hokusz-pokusz ).
A valószínűség általános képlete P(A)=S/L, ahol L az összes Lehetséges kimenetel halmazának számossága, S pedig a Sikeres kimenetelek részhalmazának számossága. P a valószínűség, A maga a kísérlet. Ebből értelemszerűen következik, hogy S nem lehet nagyobb, mint L, vagyis P mindig 0 és 1 közötti valós számok zárt intervallumában lesz. Hogy ne kelljen mindig törtszámokkal dolgozni, P-t felszorozzuk százzal, és ez a százalék, vagyis 65% esély az P=65/100=0.65
Hiába gondolkodok, nem tudok olyan sajátos eseményt kitalálni, ahol S>L vagy S<0 lehetséges...
Koszi , igy tudom en is...
Mikor van olyan eset , hogy """300%""" kevesebb mint 100% ?
4-es (okos) ,
Telefonon a haverral (vasarnap) arrol is beszeltunk , hogy (en) 100%-os nak
lattam a magyar foci gyozelmet . Haver azt mondta , hogy o 300% nak latja , tehat en buktam 100-at a haver 300-at....:-)
A 3 > 1, de -3 < -1. Na, ez egy ilyen eset.
Tartozásod van a bankban, ami egy idő után nőhet 300%-ra is. Ettől az összes vagyonod nem nőtt, hanem csökkent.
Kedves SU ,
Kolyok koromban az oreg-esperes sok mindenre tanitott (kezet mosni , gondolkodni , logikara stb. ) Azt mondta , hogy 100% csak az Isten , s minden egyebb alatta... Ja , majdnem 100% se Papa se Elnok nem leszek
kovetkezo eletemben se....:-)
1. válaszoló: "A valószínűség általános képlete P(A)=S/L, ahol L az összes Lehetséges kimenetel halmazának számossága, S pedig a Sikeres kimenetelek részhalmazának számossága."
Lehetne "számossága" helyett: (Lebesgue) "mértéke"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!