Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A magyarok miért mongolok?

A magyarok miért mongolok?

Figyelt kérdés
2016. szept. 5. 21:59
 1/5 anonim válasza:
74%
Nem tudom,szerintem a modern magyar Európai! Általában azok hívnak bennünket így akik utálják a magyarokat! Románok,szlovákok.... De ha megnézel egy-kettő magyart akkor tényleg úgy néznek ki (szemre) mint a mongolok! Remélem tudtam segíteni!
2016. szept. 5. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
39%
Százszor keveredtünk már. Kb. a lakosság 1%-ában van meg az a vér, ami az akkori honfoglaló őseinkben. És abban az 1%-ban is kb. 1% a magyar vér.
2016. szept. 5. 22:35
 3/5 Salx Narval ***** válasza:
82%
Attól még nem vagyunk mongolok, hogy valaha ők és mi is feltételezhetően a hun birodalom részei voltunk. A világ "pusztai népek" néven emlegettek akkortájt minden nomád lovas népet beleértve a Magyar törzseket is. A "pusztai népek" elnevezés nem feltétlenül a népek egységét jelentette,( hiszen az csak rövid ideig állt fenn és akkor sem volt ez igazán egység, inkább csak szövetség) hanem csak egy utalás volt, mondhatni összefoglaló név. Rokoni kapcsolatok bizonyára kialakult a sztyeppén élő népek között, bizonyára voltak beházasodások, kláni beolvadások is történtek de alapvetően mindegyik nép próbálta megőrizni a saját nemzetiségét és egységét, szerintem csatározások is bőven voltak a népek között és valószínűleg a népcsoportokon belül is. Amennyire rokonai vagyunk a mongoloknak, legalább annyira azok vagyunk a többi velünk egy helyen élő népnek is ( és nagy a rokonságunk).
2016. szept. 6. 02:32
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

A magyarok nem mongolok, a kérdés pedig értelmetlen. A magyarok magyarok, a mongolok mongolok.

Ha azt kérdeznéd, hogy egyesek miért tartják a magyarokat meg a mongolokat rokonoknak, vagy az, hogy egyesek miért nevezik a magyarokat mongoloknak (mert ilyen pl. van), arról már lehetne beszélni. De nem fogok, mivel nem azt kérdezted.

Ez így olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a férfiak miért nők.

2016. szept. 6. 18:46
 5/5 anonim ***** válasza:
90%
Hogy lehetne a magyar mongol mikor előbb jelent meg a történelemben?! Előbb alkotott államot, előbb alakult ki a nyelve, régebbi a kultúrája stb. Ez olyan kérdés mintha azt kérdezném: ostobák mért tesznek fel hülye kérdést?
2017. aug. 1. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!