Szaz szazalek lehet-e tobb mint 100? ( olyant is lattam hogy 120%). :-)
Utolsóhoz pluszba:
Csak akkor 50% a 1,5 alma, ha 3 db almád van.
Tehát nem tudjuk mihez viszonyítani az almákat, vagy legalább is tudnunk kéne a kérdést, hogy mihez képest van 50%-ban a 1,5 alma.
Kedves 10-es ,
nincs itt bibi !!!!!!!!!!!!!!!!! X=50% , olvasd ujra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na , jo , mostmar megyek szorakozni az amcsikhoz !
(Egy hajszallal bunkobbak mint a komcsiMagyarok....:-)))
"Szaz szazalek lehet-e tobb mint 100? ( olyant is lattam hogy 120%). :-)"
Akkor most az a kérdés, hogy a 100% lehet-e több mint 100, vagy az a kérdés, hogy a 100% lehet-e 120%? Mert ez a kérdésedből nem igazán derül ki.
"Tehát nem tudjuk mihez viszonyítani az almákat,"
Itt a lényeg, kedves 101-es macska! A % egy viszonyszám, tehát önmagában nincs értelme. Valaminek a mennyiségét mindig valaminek a mennyiségéhez viszonyítunk, és a kettő közötti arányt fejezi ki a %-érték. Annyi a különbség a "sima" viszonyszámhoz képest, hogy a %-nál rögzíteni kell a viszonyítási alapot is, ez lesz a %-alap.
Tehát ha van három almád, annak az 50%-a valóban 1,5 alma lesz. Ez esetben a 3 almát vettük a 100%-nak (viszonyítási alapnak), és ehhez viszonyítottuk a másfél almát. De vehetjük viszonyítási alapnak a másfél almát is (ekkor ez lesz a 100%), ez esetben 200% lesz a 3 alma.
Írtak olyat, hogy 1,5 alma az 150%. Igaz ez is, amennyiben 1 almát veszünk 100%-nak. Ez esetben a 3 alma már 300% lesz, 50 alma meg már 5000%. Ugyanakkor vehetjük az 1,5 almát is 100%-nak, ekkor pedig 66,67% lesz az 1 alma.
Tehát a % az egy viszonyszám, és ha neked 12 darab figurád van egy társasjátékhoz, amely egéybként 10 figurával játszható (ugye így ez a 100% ebben az esetben), akkor van két plusz figurád, amikkel együtt már gyakorlatilag 120% figuratartalma van a figurakészletednek. Ez viszonyszámként 1,2-es (120/100) aránnyal is kifejezhető, hiszen 1,2-szer több figurával rendelkezel, mint amennyi egyáltalán részt vehet a játékban egyidőben.
100 trillio alma lehet , hogy kozzel van az evi 100% alma termeshez !!!
100% az valaminek (dio-termes) a totalis mennyisege (szerintem) ,
unalmas ezt tovabb ragoznunk...
Te is Fiam ? elmentem sorert , az amcsi sor 5%-os pisi .
Tehat akko 10 sor 1000% , s az alkohol 50%-os ??? Ha azt mondod , hogy igen , akko vegzek magammal (45-os)....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!