Mi az ararát-anomália?
Az én véleményem az, hogy kamu.
Most valaki bekarikázott egy sötét foltot...
A masri arcnak [link] legalább arcformája volt, a lokneszi szörny fotóknak is valamennyire állatalakja, erre még azt se lehet rámondani. :D
A bárkakeresősdi meg kb. azóta társasjáték, amióta modern kereszténység van. Rengetegen állították, hogy megtalálták, még állítólagos árkadeszkákat is árultak. (Hogy hogyan vészelte át a bárka korhadás nélkül az évszázadokat? Világos: isteni csoda.)
Ez az amúgy 1949(!)-ben készült fotó hát, nem épp meggyőző.
Az, hogy én mit gondolok róla, mi a személyes véleményem, annak különösebb jelentősége úgy sincs. De azért leírom, ha már így rákérdeztél:
Én azt gondolom, hogy a Biblia nem történelemkönyv. Nem azt kell belőle kiolvasni, hogy valóban volt egy Noé nevű ember, aki valóban párosával gyűjtötte össze az állatokat, és vitte fel egy bárkára. Ez a legprofánabb, legbutább, és egyértelműen cáfolható értelmezése a Bibliának, hiszen több millió fajról van szó, többek között pl. az édesvízi halakról is, mert a sós tengert ők sem bírják. Bizonyára volt valamiféle kataklizma, ami alapjául szolgál a történetnek, amit aztán olyan elemekkel egészítettek ki a régi korok bölcsei, hogy az valamiféle erkölcsi tanulságként szolgáljon.
Tehát eleve nem gondolom azt, hogy Noé bárkája valóban létezett volna valamikor. Ergo nem kötött ki az Ararát hegyén, és nem találhatták meg.
Másik oldalról nem ez az egyetlen elmélet. Vannak akik máshol, másban vélték megtalálni Noé bárkáját. De mind olyan, hogy ha akarom, akkor belelátom Noé bárkáját, ha akarom, akkor nem látok semmit, ami ne természetes képződmény volna, ha akarom, akkor meg másnak is láthatom (egy fa épületnek, palánkvár maradványnak, akárminek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!