Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy tömeges...

Létezik olyan, hogy tömeges hallucináció?

Figyelt kérdés
2016. aug. 27. 22:05
1 2 3
 11/24 Wadmalac ***** válasza:
54%

Hát, amikor állítólagos tömeges ufo-megfigyelések történtek, akkor a hivatalos oldal nagyon sok esetben használta cáfolatnak a tömeges hallucinációt.

Akkor most olyannal cáfoltak, ami nem is létezik?

:D

2016. aug. 29. 08:17
 12/24 Vree ***** válasza:
^A tömeghisztéria létezik, ne beszélj mellé. :p
2016. aug. 29. 09:38
 13/24 Wadmalac ***** válasza:

"A tömeghisztéria létezik, ne beszélj mellé"

Te ne beszélj mellé. :D

Az nem tömeghisztéria, amikor több ezer ember UGYANAZT látja.

Az vagy kamu, vagy valóság, vagy ÁLLÍTÓLAG tömeges halluncináció, de NEM tömeghisztéria.

2016. aug. 29. 12:58
 14/24 Vree ***** válasza:

Isten az égben, könyörülj.

Jó, figyu, annyi kibukott, hogy akkor te az ufóészleléseket akarod bevédeni, a hivatalos álláspontot meg bevádolod.

Szóval azt kérném, mutass már EGY hivatalos állásfoglalást, ami az volt, hogy X ember úgy látott valamit, hogy egyszerre 100% ugyanazt hallucinálták.

Szerintem ha láttad valaha ezt a két szót egymás mellé leírva, akkor azt olyan laikus használta, aki valszeg a tömeghisztériát értette alatta, csak nem tudta a kifejezést rá.

Én szinte soha nem olvastam így, egy gyors "mass hallucination" Google IS csak tömeghisztériáról szóló (ÍGY IS ÍRT) olalakat dob.

Tehát ha te itt most be akarod vádolni a hivatalos elhallgatószerveket, akkor légyszi mutass már valami bizonyítékot rá.

2016. aug. 29. 15:38
 15/24 anonim ***** válasza:

Vree, jó dolgokat írtál a hadserege/romás példával, de ez nem hallucináció, hanem tömeghisztéria.

A tömeges hallucináció az volna, amikor sok ember, egyazon időpontban ugyanazokat a - nyilánvalóan és egyértelműen nem létező - jelenségeket véli látni/hallani.

Ilyenről én még nem hallottam, illetve csak olyan esetekről, amelyekre ezt a magyarázatot húzták rá (de magáról a tömeges hallucináció jelenségéről még nem láttam bizonyítékot, hogy létezne).

2016. aug. 29. 21:23
 16/24 Wadmalac ***** válasza:

"Jó, figyu, annyi kibukott, hogy akkor te az ufóészleléseket akarod bevédeni, a hivatalos álláspontot meg bevádolod."

Már elnézést, de te tényleg nem olvasod el, amire referálsz?

Qrvára nem arról szól, hogy "be akarom védeni" az ufósokat.

Arról szólt, hogy ha van hivatalos cáfolat, akkor az legyen hiteles, különben többet árt, mint használ.

Nagy néhai csillagászunk, Kulin György is előszeretettel használta ufo-cáfolataiban a tömeges hallucinációt, mint magyarázatot.

De nem csak ő.

Csak hogy lásd, nem én találtam ki:

[link]

Hol írtam egy szót is, hogy ettől tényleg kicsi zöld emberekről szólnak és igazak az ilyen megfigyelések?

Lehet ezer más ok, ami lehet hiteles cáfolat, de ne próbáljanak olyannal cáfolni, ami maga is kétséges, mint létező jelenség.

A kamu cáfolat csak erősíti a hitet.

Érted?

Akkor most melyikünk is elfogult? :D

2016. aug. 30. 07:16
 17/24 Wadmalac ***** válasza:

"Ilyenről én még nem hallottam, illetve csak olyan esetekről, amelyekre ezt a magyarázatot húzták rá (de magáról a tömeges hallucináció jelenségéről még nem láttam bizonyítékot, hogy létezne)."

Pontosan erről beszélek.

:)

2016. aug. 30. 07:17
 18/24 Wadmalac ***** válasza:

Itt egy konkrét eset, ahol gyakorlatilag az egyetlen hivatalos válasz a tömeges hallucináció volt:

[link]

2016. aug. 30. 08:34
 19/24 Wadmalac ***** válasza:
És ismét hangsúlyozom annak, aki nem értené, ez NEM az ufók melletti érvelés. A téma a tömeges hallucináció léte vagy nemléte. A tömeges ufo-megfigyelések csupán egy tipikus eset, ahol felmerül, mint magyarázat és bizony sántít, hiszen láthatóan ugyanúgy nem bizonyított, mint amit cáfolni szándékoznak vele.
2016. aug. 30. 09:04
 20/24 anonim ***** válasza:

"láthatóan ugyanúgy nem bizonyított, mint amit cáfolni szándékoznak vele"

Bizonyos konkrét esetekre egyszerűen nem tudnak már mást mondani.

2016. aug. 30. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!