A hideg vagy meleg zuhany az egészségesebb?
Figyelt kérdés
Melyik jobb a szervezetnek? Milyen hatásai vannak?2016. aug. 27. 11:01
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Időjárástól is függ. Télen a forró, nyáron a jéghideg zuhany ugyan jól esik, de nehezebbé teszi elviselni a hőmérsékletet. Télen reszketsz odakint egy forró zuhany után, nyáron ömlik rólad a víz egy hideg után. Sokan nem tudják ezt, jéghideg zuhanyokkal próbálják hűteni magukat a 30+ fokban, meg jéghideg söröket isznak (amiben ráadásul az árpamaláta is fűt) aztán panaszkodnak, hogy "kibírhatatlan ez a meleg".
3/4 anonim válasza:
A szervezetnek mindkettő jó, lemosakszol meleg vízzel és utána egy forró-hideg víz kombináció (a hideg-meleg víz hőfoka egyéni) a forró víz kitágítja az ereket, hajszálereket ezzel, serkenti a vérkeringést, majd ezt követően jöhet a hideg zuhany ami összehúzódásra készteti az ereket ezzel jól megtornáztatja az érrendszert.
4/4 Salx Narval válasza:
Én is a kombinált zuhanyt tartom a legjobbnak, persze ez sem mindenkinek jó. Teljesen igaz, hogy melegben a forró, hűvös időben a hideg víz segít elviselhetőbbé tenni a klímát, sajnos csak rövid ideig hat. Tudom én, hogy melegben egy forró tea üdítőbb mint egy jéghideg sör, csak épp a hátam közepére kívánom ilyenkor a meleg teát, nem így a hideg sört.:D Ennyi kellemetlenséget azért bevállalok még ha izzadok is tőle.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!