Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Működne ez a házilagos pia...

Működne ez a házilagos pia készítés vagy hülyeség?

Figyelt kérdés
szóval arra gondoltam ha állni hagynék narancslevet akkor abból ugyanúgy bor keletkezne mint a szőlőből? most ezt nagyon tőmondatokban kérdeztem de komolyan...nem boltira gondolok, hanem én facsarnám és elraknám erjedni. ebből is lenne alkohol? és még ehez kapcsolódóan szeretnék annyit hogy: mennyit kéne állnia mondjuk fél liter narancslének hogy "bor" legyen belőle? mekkora lenne az alkoholtartalma kb? (min-max) és működne-e egy lezárt flakonban az egész vagy mindenképp levegőre lenne hozzá szükség? köszi szépen aki segít
2010. ápr. 20. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:

erjedni erjedne,de hogy ihato nem lenne,arra nyakam teszem...

poshadt lesz,ihatatlan...

2010. ápr. 20. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nem ecetesedik meg akkor iható lesz,sőt nagyon finom.Kollégáim Algírban sokszor csináltak belőle bort mert az arabok nem árulnak alkoholt.Nem nagyon vehető észre ivás közben,hogy alkoholos,észrevétlenül kólint fejbe de utána ébredésig se kép se hang.
2010. ápr. 20. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

"mennyit kéne állnia mondjuk fél liter narancslének hogy "bor" legyen belőle?"


Így nem lehet bort készíteni

2010. ápr. 20. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Narancsléből soha nem lesz bor a C vitamin tartalma miatt csak megposhad.Hallottál ilyet hogy narancsbor? A narancs leve sűrű sok olyan anyag van benne ami megromlik de az élesztőgombák nem tudnak benne dolgozni.
2010. ápr. 20. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Pedig létezik és csak kicsit bonyolultabb :


[link]

2010. ápr. 20. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 ceri ***** válasza:

Először azt kellene meghatározni, mit nevezel bornak?

Ha úgy határozzuk meg, hogy alkohol tartalmú, letisztult cefre, akkor lehetséges. Az alkohol cukorból keletkezik az erjedés során, és nem kell hozzá oxigén. sőt a szőlőbornál az oxigén ecetes erjedést okoz, ami ugye nem jó.

Itt olvashatsz az erjedésről:

[link]


Nem tudom, hogy okosabb leszel-e tőle? A mustban, cefrében rengeteg féle bonyolult molekulájú szerves vegyület van. A végeredmény sokban függ a hőmérséklettől, stb, ezért rengeteg kísérletet lehetne megspórolni, ha valóban vannak arab receptek, és ha a borral szemben magasabb igényeket támasztasz, mint, hogy csak valami erjedt lötty legyen.

2010. ápr. 21. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!