Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit kell ahhoz tennie egy...

Mit kell ahhoz tennie egy embernek ahhoz kijuthasson az űrbe?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekelne, és csak értelmes válaszokat kérek!

2016. júl. 30. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell gyorsulnia minimum 11km/s sebességre.
2016. júl. 30. 11:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg bármilyen sebességgel ki tud jutni, csak tartania kell valahogyan azt a sebességet a gravitáció ellenében.
2016. júl. 30. 21:20
 3/6 EagleHUN ***** válasza:
100%
Mindkét válaszolónak igaza van, de elsőnél még föld körüli pályán is marad az illető (11km/s fölött). Míg másodiknál a tolóerő megszüntével visszahullik! :)
2016. júl. 30. 23:09
 4/6 EagleHUN ***** válasza:
100%
Egyébként gondoltam már rá hogy egy ilyen fölugrásra mondjuk 150km magasra kizárólag egy ürhajós, ürruhája és ejtőernyője alkotta hasznos teherrel mennyivel kisebb rakétára lenne szükség! :) Talán megépítem a kert végében! XD
2016. júl. 30. 23:12
 5/6 anonim ***** válasza:
69%

Arra a marha nagy rakétára azért van szükség, hogy vigye azt a rengeteg üzemanyagot, ami ahhoz kell, hogy felfelé vigye azt a pici hasznos súlyt - meg ÖNMAGÁT. Az üzemanyag nagy része az üzemanyag szállítására megy el. Sajnos ez egy ördögi kör, de a gravitációs hullámok felfedezésével megint egy nagyot léptünk a megoldás felé. Szerintem száz éven belül megvalósul a "filléres" űrutazás még akkor is, ha ez a civilizáció 20 éven belül bedől.

"elsőnél még föld körüli pályán is marad az illető" - én a kérdésre válaszoltam, tehát hogy hogy lehet kijutni az űrbe. Azt nem mondta, hogy kint is akar maradni. :)

2016. júl. 31. 11:17
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát először is: kell egy nagyon-nagyon dagadó pénztárca.
2016. júl. 31. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!