Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A transzcendens c. film...

A transzcendens c. film mennyire reális jövőképet vázol föl?

Figyelt kérdés
Ugye egy srác agyát egyszerű kábelekkel meg diódákkal digitalizálják, mennyi a valószínűsége annak hogy ez megtörténik, hogy merevlemezre másolják az agyat, közvetlen kapcsolódhat a nethez, és baromi fejlett világot hoz el Nekem?
2016. júl. 14. 19:21
 1/9 A kérdező kommentje:
2016. júl. 14. 19:21
 2/9 crudy ***** válasza:
84%
Hát h neked hozza el ezt a világot ez nem valószínű. Az egész abszolút ne bonyolult. Vagyis nem összetett. Ami a filmben megtörténik azt máig csak egy probléma akadályozza meg a valóságban. Ez a mesterséges intelligencia. Ma csak szabályokat tudunk számítógépekbe betáplálni. Ehez csak kellő mennyiségű memória kell. De ha felteszel egy gépnek egy kérdést. Bármi is az, komplikált vagy nem. Akkor csak azt tudja válaszolni amit erre válaszként már beletápláltak, önmagától nem tud ugye választ generálni. Ha ez megoldódik akkor hatalmas lépés lesz a technikában. Nem is igazán kérdés h ha ezen túl lépünk akkor a nanotechnológia tud e oda fejlődni amit a film bemutat mert elképzelésünk sincs arról h egy mesterséges intelligencia mire is lehet képes.
2016. júl. 14. 19:43
 3/9 crudy ***** válasza:
100%
Szóval mind ez nagyon messze van.
2016. júl. 14. 19:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Szóval azért nem fejlesztik az AI-t, mert félnek tőle?!
2016. júl. 14. 19:57
 5/9 Vree ***** válasza:
100%

A film 20-40%-os (azaz elég rossz) kritikákat kapott, én nem alapoznék rá. :D

"Szóval azért nem fejlesztik az AI-t, mert félnek tőle"

Fejlesztik és nem félnek tőle, azért nincs, mert még nem találtuk ki, hogy.

Figyelj, a filmekben minden új technológia mindig katasztrógához vezet, mert az izgalmas. Plusz az emberek szeretik az oktalan paranoiáikat igazolva látni.

Adok neked egy képregényt, a nagyszerű Aaron Diaz tollából származik.

[link]

2016. júl. 14. 20:58
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

Vree válaszára szeretnék kötözködésmentesen reagálni. :)

"A film 20-40%-os (azaz elég rossz) kritikákat kapott, én nem alapoznék rá. :D"

A kritika filmminőségi. Nem volt a legjobb, na. Viszont a téma nem volt hülyeség. Csupán az ilyen akcióhoz szükséges tudatmásolás-technológiától, hardverkapacitástól és agyműködés-modellezéstől még messze vagyunk.

"Figyelj, a filmekben minden új technológia mindig katasztrógához vezet, mert az izgalmas. Plusz az emberek szeretik az oktalan paranoiáikat igazolva látni."

Nos, ebben a filmben ez az MI nem volt egyértelműen ellenséges, rossz. Épp ez volt a film nagy dilemmája, hogy vajon jogos, szükséges lépés volt-e ennek az MI-nek a kiirtása a filmben. A film MI-je egy élő ember tudat-másolata volt, ami az emberi alap ellenére a virtuális környezetben már NEM EMBERI logikával, szándékokkal és késztetésekkel gondolkodott, de egyáltalán nem ember-ellenesen.

Valahol azt is sugallta a film, hogy az MI nem lesz gonosz, de sosem lesz emberi, akármennyire intelligens.

A filmben inkább az a fontos mondandó, hogy ez az MI annyira új, annyira más és azonnal olyan hatalommal bír, hogy mi az újtól, idegentől és hatalmastól való félelmünkben kinyírjuk, anélkül, hogy tudnánk, valóban veszélyes-e ránk.

Szerintem a film hibája az volt, hogy az alaptörténetet nem tudta pörgősen, szórakoztatóan és teljes mélységében átadni. Ez inkább egy jó könyvtéma, mint blockbuster mozifilm.

Én abba, amilyennek beállította az MI-t, nem kötnék bele.

Adok neked egy képregényt, a nagyszerű Aaron Diaz tollából származik.

[link]

2016. júl. 15. 10:29
 7/9 Wadmalac ***** válasza:
Bocs, utolsó két sor véletlenül maradt benn.
2016. júl. 15. 10:31
 8/9 A kérdező kommentje:

Ha lenne rá lehetőség én lennék az első ember akit föltöltenek a netre, nem érdekelne ha kockázatos. Hé! Van egy ötletem.

"Ma csak szabályokat tudunk számítógépekbe betáplálni." Ez nem is olyan biztos! Töltsünk föl egy egeret egy program formájában, tegyük az egér számára a saját programját nyílt forráskódúvá, és tudná magát írni kedve szerint, tehát úgy változna ahogy ő akarna, így működik az AI is, hogy kedvére változtatgatja a kódsorait, fejlődik a saját akarata szerint.

2016. júl. 15. 17:27
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

"Ha lenne rá lehetőség én lennék az első ember akit föltöltenek a netre, nem érdekelne ha kockázatos."

Neked nem kockázatos. Az egy másolat lenne rólad, nem te magad.

Ez nem út az örök életre neked, csupán a másolatodnak.

2016. júl. 18. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!