Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A takonynak/orrváladéknak...

A takonynak/orrváladéknak miért lett cicakaka a neve?

Figyelt kérdés

2016. júl. 13. 22:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
71%

A hitetleneknek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas

A válaszokból látszik hogy megoszlik a vélemény. Én is hallottam már mindkettőre.

A szleng szótár szerint az orrváladék.

[link]

2016. júl. 14. 12:02
 12/23 anonim ***** válasza:
45%

Hát nem tudom, de nekem a macskaszar sokkal undorítóbb, mint a takony.

fuj

2016. júl. 14. 12:03
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

A fentebb írtakból következik.

A takony szót sokan "kellemetlennek", "méltatlannak" (még sorolható) tartják egy kisgyereknek mondani. Mondanak hát egy másik - hallott, vagy éppen akkor kitalált - kedvesnek, gyerekesnek, gyerek számára érthetőnek tartott szót. Olyant, amit ismer, és amihez való viszonyulás körülbelül azonos. Hogy megtanulja az a gyerkőc, a takonyt pont annyira kerüljük, mint ama négylábú termékét.

Vegyük észre: nem macska, hanem cica. Nem sz*r, hanem kaka. Egyszerűen más a hangulata, nem pedig a jelentése. Sok dologra van "szalonképes" és obszcén szavunk. Azért egy kisgyereknek mégis az előbbit érdemes tanítani. Viszont kell minden témát. Ezt is.

2016. júl. 14. 12:42
 14/23 anonim ***** válasza:
73%
Ja láttam, hallottam, hogy egy kisgyerek valamit megfogott, rágott és az anyja rászólt, hogy "nem szabad, fúj, kakás", pont úgy, mintha egy kutyának mondta volna.
2016. júl. 14. 13:02
 15/23 EagleHUN ***** válasza:
47%

Azért 14 -es mert a Kutya egy "gyerek" amelyik nem fejlődik felnőtté!

Több tanulmány is erre jutott hogy evolúciósan azok az egyedek jutott előnyhöz az ember mellett amikor szétvált a Farkastól a kutya, amelyek természetükben kölykök maradtak. És az értelmi szintjük is egy kisgyerekét közelíti ezt viszont már pozitív értelemben mondom.

Pont ugyanúgy "idomítod" kezdetben a saját gyerekedet is, mint a kutyád.

Most hogy épp milyen szavakkal érteted meg vele hogy mit szabad és mit nem részletkérdés!

Csak a gyereked tovább fejlődik, elkezdi megérteni az iróniát, a fogalmakat stb... Na onnantól kezdve már nem idomításról hanem tanulásról beszélhetünk!

2016. júl. 15. 10:37
 16/23 anonim válasza:
56%
Én még se az orrváladékra, se a fülzsírra, se semmire nem hallottam, csak a macska végtermékére.
2016. júl. 16. 13:15
 17/23 anonim válasza:
41%
Nálunk cicikakaként használják 😂😂😂nem írtam el,nyugi
2016. júl. 18. 17:54
 18/23 anonim ***** válasza:
5%

Hol?

Írjatok már egy tájegységet, hogy hol vannak ilyen debil szülők!

2016. júl. 18. 19:13
 19/23 anonim válasza:
62%
Nem debilek a szüleim...
2016. júl. 18. 20:35
 20/23 anonim válasza:
100%

Én Budapesti vagyok, de általános alsóban az egyik tanárom is használta.

Illetve vidéki táborokban az ott lévő vezetők is szinte mindíg.

2017. nov. 1. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!