A takonynak/orrváladéknak miért lett cicakaka a neve?
A hitetleneknek:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas
A válaszokból látszik hogy megoszlik a vélemény. Én is hallottam már mindkettőre.
A szleng szótár szerint az orrváladék.
Hát nem tudom, de nekem a macskaszar sokkal undorítóbb, mint a takony.
fuj
A fentebb írtakból következik.
A takony szót sokan "kellemetlennek", "méltatlannak" (még sorolható) tartják egy kisgyereknek mondani. Mondanak hát egy másik - hallott, vagy éppen akkor kitalált - kedvesnek, gyerekesnek, gyerek számára érthetőnek tartott szót. Olyant, amit ismer, és amihez való viszonyulás körülbelül azonos. Hogy megtanulja az a gyerkőc, a takonyt pont annyira kerüljük, mint ama négylábú termékét.
Vegyük észre: nem macska, hanem cica. Nem sz*r, hanem kaka. Egyszerűen más a hangulata, nem pedig a jelentése. Sok dologra van "szalonképes" és obszcén szavunk. Azért egy kisgyereknek mégis az előbbit érdemes tanítani. Viszont kell minden témát. Ezt is.
Azért 14 -es mert a Kutya egy "gyerek" amelyik nem fejlődik felnőtté!
Több tanulmány is erre jutott hogy evolúciósan azok az egyedek jutott előnyhöz az ember mellett amikor szétvált a Farkastól a kutya, amelyek természetükben kölykök maradtak. És az értelmi szintjük is egy kisgyerekét közelíti ezt viszont már pozitív értelemben mondom.
Pont ugyanúgy "idomítod" kezdetben a saját gyerekedet is, mint a kutyád.
Most hogy épp milyen szavakkal érteted meg vele hogy mit szabad és mit nem részletkérdés!
Csak a gyereked tovább fejlődik, elkezdi megérteni az iróniát, a fogalmakat stb... Na onnantól kezdve már nem idomításról hanem tanulásról beszélhetünk!
Hol?
Írjatok már egy tájegységet, hogy hol vannak ilyen debil szülők!
Én Budapesti vagyok, de általános alsóban az egyik tanárom is használta.
Illetve vidéki táborokban az ott lévő vezetők is szinte mindíg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!